I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bijgerecht, 4 p ![]() 4 courgettes 250 g geraspte comté 1 dl slagroom zout en peper optioneel: 1 teentje knoflook Bereiding Was de courgettes en snijd er de uiteindes af. Snijd de courgettes in schijfjes en blancheer die een paar minuten in gezouten kokend water. Laat de schijfjes in een zeef goed uitlekken. Verwarm de oven voor op 180 C. Leg de courgetteschijfjes dakpansgewijze in een lage ovenschaal. Giet de slagroom over de schijfjes courgette. Strooi zout en peper over de groente en verdeel er (optioneel) de geperste knoflook over. Strooi er tenslotte de geraspte kaas over. Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven als het geheel mooi gegratineerd is. Reken op 15 à 20 minuten.
Dit is een zeer smakelijk groentengerecht. De mildheid van de courgettes
combineert bijzonder goed met het wat zoute, notige karakter en
de zoete nasmaak van comté.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |