I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEGRATINEERDE COURGETTES
bijgerecht, 4 p

reeks 515 (141K)



4 courgettes
250 g geraspte comté
1 dl slagroom
zout en peper

optioneel:
1 teentje knoflook


Bereiding


Was de courgettes en snijd er de uiteindes af.
Snijd de courgettes in schijfjes en blancheer die een paar minuten in gezouten kokend water.

Laat de schijfjes in een zeef goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Leg de courgetteschijfjes dakpansgewijze in een lage ovenschaal.

Giet de slagroom over de schijfjes courgette.
Strooi zout en peper over de groente en verdeel er (optioneel) de geperste knoflook over.
Strooi er tenslotte de geraspte kaas over.

Plaats de schaal in het midden van de voorverwarmde oven.

Neem de schaal uit de oven als het geheel mooi gegratineerd is. Reken op 15 à 20 minuten.


Info


Dit is een zeer smakelijk groentengerecht. De mildheid van de courgettes combineert bijzonder goed met het wat zoute, notige karakter en de zoete nasmaak van comté.


 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________