|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 à 6 p., Roemenië 6 courgettes van circa 200 g 65 g ongezouten boter 1 ui, fijngesneden 4 el broodkruim olijven zout en peper schijfjes citroen een paar takjes peterselie Bereiding Was de courgettes en snijd een stukje van de uiteindes. Snijd de courgettes in plakken van 1 cm dik. Breng een pan water aan de kook en kook de courgettes tot ze net gaar zijn (6 à 7 minuten). Laat ze in een vergiet uitlekken. Pureer de courgettes tot een egale massa. Breng de puree op smaak met zout en peper. Smelt 40 g boter in een koekenpan en bak er de uisnippers in tot ze zacht zijn. Schep de uisnippers door de courgettepuree. Laat de puree nog 3 minuten op laag vuur staan. Roer regelmatig. Verwarm de ovengrill voor. Schep de courgettepuree in een voorverwarmde ovenschaal. Verdeel er de rest van de boter over. Strooi er het broodkruim over. Zet de schaal onder de grill. Als het broodkruim een mooi goudbruine kleur heeft gekregen kan de puree geserveerd worden. Garneer de gegratineerde courgettepuree met olijven (groene en/of zwarte), schijfjes citroen en een paar takjes peterselie. Het is wel niet authentiek maar een paar eetlepels geraspte kaas (parmezaan) toevoegen aan het broodkruim komt het gratin beslist ten goede.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |