R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GEGRATINEERDE COURGETTEPUREE
4 à 6 p., Roemenië




 
6 courgettes van circa 200 g
65 g ongezouten boter
1 ui, fijngesneden
4 el broodkruim
olijven
zout en peper
schijfjes citroen
een paar takjes peterselie


Bereiding


Was de courgettes en snijd een stukje van de uiteindes.

Snijd de courgettes in plakken van 1 cm dik.

Breng een pan water aan de kook en kook de courgettes tot ze net gaar zijn (6 à 7 minuten). Laat ze in een vergiet uitlekken.

Pureer de courgettes tot een egale massa. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Smelt 40 g boter in een koekenpan en bak er de uisnippers in tot ze zacht zijn.

Schep de uisnippers door de courgettepuree.
Laat de puree nog 3 minuten op laag vuur staan. Roer regelmatig.

Verwarm de ovengrill voor.

Schep de courgettepuree in een voorverwarmde ovenschaal.
Verdeel er de rest van de boter over.
Strooi er het broodkruim over.

Zet de schaal onder de grill. Als het broodkruim een mooi goudbruine kleur heeft gekregen kan de puree geserveerd worden.

Garneer de gegratineerde courgettepuree met olijven (groene en/of zwarte), schijfjes citroen en een paar takjes peterselie.
 

Info

Ik pureer de courgettes grof zodat het gerecht wat textuur behoudt.

Het is wel niet authentiek maar een paar eetlepels geraspte kaas (parmezaan) toevoegen aan het broodkruim komt het gratin beslist ten goede.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________