![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
GEBAKKEN ZALM
4 p., Brazilié ![]() 4 zalmfilets het rasp en sap van een 1/2 sinaasappel het rasp en sap van 1 citroen zout en peper 2 el bruine suiker 1 tl chilipoeder 2 teentjes knoflook 2 el gesmolten boter Bereiding Leg de zalmfilets in een ondiepe schaal. Meng in een kommetje het sinaasappelsap, het citroensap en zout en peper. Giet de marinade over de zalmmoten en bedek de schaal met clingfilm. Marineer de zalm 30 minuten. Keer de moten na een kwartier. Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed een ondiep bakblik met alumimiumfolie. Vet de folie in met wat boter. Meng de sinaasappel- en citroensrasp met de bruine suiker, chilipoeder en geperste knoflook. Wrijf de gemarineerde zalm in met het mengsel. Leg de zalmfilets in het bakblik en sprenkel er de gesmolten boter over. Bak de filets afhankelijk van de dikte 10 à 15 minuten. Direkt serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |