R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GEBAKKEN FOREL MET DADELS -
hoofdgerecht, 2 à 4 p., Marokko





2 forellen
1 kop gehakte dadels
1/4 kop gekookte rijst
1 ui, fijngehakt
1/4 kop gehakte amandelen
2 el fijngehakte verse koriander
1/2 tl gemalen kaneel
30 g boter, gesmolten
1/4 tl gemalen peper
1/4 tl gemalen gember
1 tl suiker
1/4 tl gemalen kaneel


Bereiding


Verwarm de oven voor op 160 C.

Spoel de vissen onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.

Doe de dadels, rijst, ui, amandelen, koriander en kaneel (1/2 tl) in een kom en meng ze.
Schep het mengsel in de holte van de vissen en sluit de openingen met metalen of vooraf in water geweekte houten "prikkers".
Leg de vissen op een met bakpapier beklede bakpLaat.

Bestrijk de vissen met de gesmolten boter.
Meng de peper, de gember en de suiker en strooi het mengsel over de vissen.

Bak de vissen 20 minuten.

Strooi voor het serveren de kaneel (1/4 tl) over de forellen.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________