|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 2 à 4 p., Marokko 2 forellen 1 kop gehakte dadels 1/4 kop gekookte rijst 1 ui, fijngehakt 1/4 kop gehakte amandelen 2 el fijngehakte verse koriander 1/2 tl gemalen kaneel 30 g boter, gesmolten 1/4 tl gemalen peper 1/4 tl gemalen gember 1 tl suiker 1/4 tl gemalen kaneel Bereiding Verwarm de oven voor op 160 C. Spoel de vissen onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Doe de dadels, rijst, ui, amandelen, koriander en kaneel (1/2 tl) in een kom en meng ze. Schep het mengsel in de holte van de vissen en sluit de openingen met metalen of vooraf in water geweekte houten "prikkers". Leg de vissen op een met bakpapier beklede bakpLaat. Bestrijk de vissen met de gesmolten boter. Meng de peper, de gember en de suiker en strooi het mengsel over de vissen. Bak de vissen 20 minuten. Strooi voor het serveren de kaneel (1/4 tl) over de forellen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |