![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
5 à 6 p., Thailand 3 à 4 koppen gekookte rijst 2 à 3 el olie 3 el vissaus, voor vegetariërs sojasaus 2 el currypoeder 2 sjalotten, fijngehakt 3 tenen knoflook, fijngehakt 1 rode chili, dun gesneden of ca 1/2 tl chilivlokken 1/4 kop kippen- of groentebouillon indien gewenst: 1 ei 1 kleine wortel (1/4 kop), geraspt 1/2 kop diepvrieserwten 1 blikje ananasblokjes of 1 1/2 kop verse ananasblokjes 1/4 kop rozijnen 1/2 kop geroosterde ongezouten cashewnoten optioneel: vers geperst limoensap 3 lenteuitjes, fijngesneden 1/3 kop vers korianderblad Bereiding Schep 1 el olie door de gegaarde en afgekoelde rijst. Maak eventuele klompjes rijst met je vingers los. Terzijde zetten. Meng in een kom de vissaus of sojasaus en het currypoeder. Verhit op middelhoge temperatuur 1 à 2 el olie in een wok of grote bakpan. Roerbak er de sjalotten, knoflook en chili in tot ze gaan geuren (ca 1 minuut). Voeg als de wok/pan droog wordt wat bouillon toe, steeds 1 eetlepel tegelijk. Breek indien gewenst 1 ei boven de wok. Voeg de geraspte wortel en de erwten toe en roerbak een paar minuten, meer bouillon toevoegend als dat nodig is. Voeg vervolgens de rijst, stukjes ananas, rozijnen en cashewnoten toe. Giet er het sojasaus-vissausmengsel over en roerbak het geheel op middelhoge tot hoge temperatuur tot de rijst op temperatuur is (5 à 8 minuten). Voeg vanaf nu geen bouillon meer toe. Voeg eventueel wel wat olie toe om de rijst te laten glanzen. Neem de pan van het fornuis en proef of er nog zout en/of sojasaus toegevoegd moeten worden. Is het geheel te zout naar je smaak, voeg dan een paar knepen limoensap toe. Doe de rijst over op een seveerschaal en strooi er de lenteui en koriander over. Voor een mooi plaatje kun je de rijst serveren in de uitgeholde ananashelften. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |