R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GEBAKKEN ANANASRIJST
5 à 6 p., Thailand

3 à 4 koppen gekookte rijst
2 à 3 el olie
3 el vissaus, voor vegetariërs sojasaus
2 el currypoeder
2 sjalotten, fijngehakt
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode chili, dun gesneden of ca 1/2 tl chilivlokken
1/4 kop kippen- of groentebouillon
indien gewenst: 1 ei
1 kleine wortel (1/4 kop), geraspt
1/2 kop diepvrieserwten
1 blikje ananasblokjes of 1 1/2 kop verse ananasblokjes
1/4 kop rozijnen
1/2 kop geroosterde ongezouten cashewnoten

optioneel:
vers geperst limoensap
3 lenteuitjes, fijngesneden
1/3 kop vers korianderblad


Bereiding


Schep 1 el olie door de gegaarde en afgekoelde rijst. Maak eventuele klompjes rijst met je vingers los. Terzijde zetten.

Meng in een kom de vissaus of sojasaus en het currypoeder.
Verhit op middelhoge temperatuur 1 à 2 el olie in een wok of grote bakpan.
Roerbak er de sjalotten, knoflook en chili in tot ze gaan geuren (ca 1 minuut).
Voeg als de wok/pan droog wordt wat bouillon toe, steeds 1 eetlepel tegelijk.
Breek indien gewenst 1 ei boven de wok. Voeg de geraspte wortel en de erwten toe en roerbak een paar minuten, meer bouillon toevoegend als dat nodig is.
Voeg vervolgens de rijst, stukjes ananas, rozijnen en cashewnoten toe. Giet er het sojasaus-vissausmengsel over en roerbak het geheel op middelhoge tot hoge temperatuur tot de rijst op temperatuur is (5 à 8 minuten). Voeg vanaf nu geen bouillon meer toe. Voeg eventueel wel wat olie toe om de rijst te laten glanzen.
Neem de pan van het fornuis en proef of er nog zout en/of sojasaus toegevoegd moeten worden. Is het geheel te zout naar je smaak, voeg dan een paar knepen limoensap toe.
Doe de rijst over op een seveerschaal  en strooi er de lenteui en koriander over.


Info


Voor een mooi plaatje kun je de rijst serveren in de uitgeholde ananashelften.




naar boven


 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________