|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Filipijnen 450 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt 1 tl zout 1/2 tl knoflookpoeder 1/4 tl peper 2 grote mango's, in blokjes van 2 1/2 cm. 2 grote avocado's, in blokjes van 2 1/2 cm 4 kleine of 2 grote komkommers, in de lengte gehalveerd en in blokjes van 2 1/2 cm. 1/2 rode ui, in 1/2 of 1/4 ringen voor de dressing: 1/4 kop versgeperst limoensap 2 el honing 1 el olijfolie zout en peper naar smaak Bereiding Meng in een kom de garnalen, zout, knoflookpoeder en peper. Laat het mengsel een minuut of 10 ongemoeid zodat de smaken kunnen intrekken. Verhit een licht ingevette (grill)pan en leg er in een enkele laag de garnalen in. Grill ze tot ze rose gaan kleuren (2 à 3 minuten) en draai ze dan om. Grill de andere zijde ook 2 à 3 minuten. Neem de garnalen uit de pan, leg ze op een bord en laat ze wat afkoelen. Bedek de garnalen met folie en laat ze in de koelkast verder afkoelen. Meng ondertussen het limoensap, de honing, olijfolie en zout en peper naar smaak. Doe de afgekoelde gegrilde ganalen, de stukken mango, avocado, komkommer en de repen rode ui in een grote kom en meng ze. Druppel er de honing-limoendressing over en schep de salade voorzichtig om. Als de salade niet meteen of binnen afzienbare tijd na de bereiding geserveerd wordt, kun je beter wachten met de toevoeging van de avocado's tot het wel zover is. Door de avocado's te besprenkelen met limoen- of citroensap kun je verkleuring van de vrucht wel enige tijd voorkomen maar een salade die niet meer helemaal fris oogt, verliest snel aantrekkelijkheid .
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |