R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GARNALEN - MANGO - AVOCADOSALADE
4 p., Filipijnen




450 g grote garnalen, gepeld en schoongemaakt
1 tl zout
1/2 tl knoflookpoeder
1/4 tl peper
2 grote mango's, in blokjes van 2 1/2 cm.
2 grote avocado's, in blokjes van 2 1/2 cm
4 kleine of 2 grote komkommers, in de lengte gehalveerd en in blokjes van 2 1/2 cm.
1/2 rode ui, in 1/2 of 1/4 ringen

voor de dressing:
1/4 kop versgeperst limoensap
2 el honing
1 el olijfolie
 zout en peper naar smaak


Bereiding


Meng in een kom de garnalen, zout, knoflookpoeder en peper. Laat het mengsel een minuut of 10 ongemoeid zodat de smaken kunnen intrekken.

Verhit een licht ingevette (grill)pan en leg er in een enkele laag de garnalen in. Grill ze tot ze rose gaan kleuren (2 à 3 minuten) en draai ze dan om. Grill de andere zijde ook 2 à 3 minuten.
Neem de garnalen uit de pan, leg ze op een bord en laat ze wat afkoelen. 
Bedek de garnalen met folie en laat ze in de koelkast verder afkoelen.

Meng ondertussen het limoensap, de honing, olijfolie en zout en peper naar smaak.

Doe de afgekoelde gegrilde ganalen, de stukken mango, avocado, komkommer en de repen rode ui in een grote kom en meng ze.

Druppel er de honing-limoendressing over en schep de salade voorzichtig om.
 

Info


Als de salade niet meteen of binnen afzienbare tijd na de bereiding geserveerd wordt, kun je beter wachten met de toevoeging van de avocado's tot het wel zover is. Door de avocado's te besprenkelen met limoen- of citroensap kun je verkleuring van de vrucht wel enige tijd voorkomen maar een salade die niet meer helemaal fris oogt, verliest snel aantrekkelijkheid .



naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________