R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GARNALEN EN ANANASCURRY
4 p., Thailand





3 el olie
4 el Thaise rode currypasta
1 kop kokosmelk
1 kop water
6 à 8 kaffir citroenblaadjes, licht gekneusd
500 g gepelde en schoongemaakte (grote) garnalen (met staart)
2 koppen ananasblokjes
1 el vissaus
1 el (palm)suiker
1 scheut(je) limoensap


Bereiding


Verhit de olie in een pan en voeg er de currypasta aan toe. Roer zodat het aroma vrij kan komen en verbranding wordt voorkomen.

Voeg de kokosmelk, het water en de kaffirblaadjes toe en breng het geheel aan de kook.

Voeg de garnalen en ananasblokjes toe en laat ze 5 minuten op middelhoog vuur garen respectievelijk doorwarmen.

Voeg de vissaus, de palmsuiker en het limoensap toe en meng alles goed.

Direkt serveren met gestoomde witte rijst


Info


Ik ben er eigenlijk altijd voor verse produkten te gebruiken en dat betekent voor dit recept verse ananas en zelfgemaakte rode currypasta maar ik maak er geen dogma van. Als ik eens weinig tijd heb en er snel iets op tafel moet komen is dit gerecht een uitkomst als je een blikje ananasstukjes en een potje rode currypasta achter de hand hebt.
Deze "shortcut" is te prefereren boven allerlei kant-en-klaar gemaksvoedsel waar je anders naar dreigt te grijpen. Een gemakkelijk, snel en smakelijk gerecht.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________