|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Thailand 3 el olie 4 el Thaise rode currypasta 1 kop kokosmelk 1 kop water 6 à 8 kaffir citroenblaadjes, licht gekneusd 500 g gepelde en schoongemaakte (grote) garnalen (met staart) 2 koppen ananasblokjes 1 el vissaus 1 el (palm)suiker 1 scheut(je) limoensap Bereiding Verhit de olie in een pan en voeg er de currypasta aan toe. Roer zodat het aroma vrij kan komen en verbranding wordt voorkomen. Voeg de kokosmelk, het water en de kaffirblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de garnalen en ananasblokjes toe en laat ze 5 minuten op middelhoog vuur garen respectievelijk doorwarmen. Voeg de vissaus, de palmsuiker en het limoensap toe en meng alles goed. Direkt serveren met gestoomde witte rijst Ik ben er eigenlijk altijd voor verse produkten te gebruiken en dat betekent voor dit recept verse ananas en zelfgemaakte rode currypasta maar ik maak er geen dogma van. Als ik eens weinig tijd heb en er snel iets op tafel moet komen is dit gerecht een uitkomst als je een blikje ananasstukjes en een potje rode currypasta achter de hand hebt. Deze "shortcut" is te prefereren boven allerlei kant-en-klaar gemaksvoedsel waar je anders naar dreigt te grijpen. Een gemakkelijk, snel en smakelijk gerecht. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |