R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
GALLO PINTO
rijst met bonen, 4 p., Nicaragua





2 koppen langkorrelrijst
1 kop voorgegaarde rode of zwarte bonen
1/2 kop fijngesneden ui
3 el plantaardige olie
2 el verse korander, fijngesneden
zout en peper

optioneel:
2 tenen knoflook
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
1/2 tl gember
tabasco of chilipeper

voor erbij:
zure room


bereiding


Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit terwijl de rijst kookt de olie in een pan en sauteer er de stukjes ui in tot ze gekarameliseerd zijn.
Voeg (optioneel) knoflook, komijn, koriander, gember en tabasco of chilipeper toe en bak ze even mee.
Voeg de bonen toe en laat ze op temperatuur komen.

Giet de rijst af.
Meng de bonen en de rijst en voeg zout en peper toe.
Laat het mengsel op een warmhoudplaatje een minuut of vijf op smaak komen.

Garneer het gerecht met verse koriander.


info


De oorsprong van gallo pinto (letterlijk: gevlekte haan) is een twistpunt tussen Nicaragua en Costa Rica, landen waarin het gerecht traditioneel tot de dagelijkse kost behoort.

Gallo pinto maakt in diverse variaties ook deel uit van andere Zuid-Amerikaanse en Caraïbische keukens..

Met o.a. knoflook, gemalen koriander, komijn en gember kun je wat meer dimensie geven aan dit eenvoudige maar smakelijke "staplefood". Wat zure room erbij is ook een aanwinst.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________