|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
GALLO PINTO rijst met bonen, 4 p., Nicaragua 2 koppen langkorrelrijst 1 kop voorgegaarde rode of zwarte bonen 1/2 kop fijngesneden ui 3 el plantaardige olie 2 el verse korander, fijngesneden zout en peper optioneel: 2 tenen knoflook 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 1/2 tl gember tabasco of chilipeper voor erbij: zure room
bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit terwijl de rijst kookt de olie in een pan en sauteer er de stukjes ui in tot ze gekarameliseerd zijn. Voeg (optioneel) knoflook, komijn, koriander, gember en tabasco of chilipeper toe en bak ze even mee. Voeg de bonen toe en laat ze op temperatuur komen. Giet de rijst af. Meng de bonen en de rijst en voeg zout en peper toe. Laat het mengsel op een warmhoudplaatje een minuut of vijf op smaak komen. Garneer het gerecht met verse koriander.
info
De oorsprong van gallo pinto (letterlijk: gevlekte haan) is een twistpunt tussen Nicaragua en Costa Rica, landen waarin het gerecht traditioneel tot de dagelijkse kost behoort. Gallo pinto maakt in diverse variaties ook deel uit van andere Zuid-Amerikaanse en Caraïbische keukens.. Met o.a. knoflook, gemalen koriander, komijn en gember kun je wat meer dimensie geven aan dit eenvoudige maar smakelijke "staplefood". Wat zure room erbij is ook een aanwinst.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |