R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GALINHADA
kip en rijstschotel, 6 p., Brazilië






6 kipfilets, in stukken gesneden
2 blokjes kippenbouillon opgelost in 1 dl water
het sap van 1 citroen
5 el olie
2 lenteui, fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
400 g rijst
2 tomaten, gepeld, pulp verwijderd en in blokjes gesneden
1 groene paprika, zaad verwijderd en in blokjes gesneden
4 el erwten
een paar draadjes saffraan
1 el peterselie, fijngehakt
1 el koriander, fijngehakt
zout en peper


Bereiding


Meng in een ruime kom de stukken kip, de kippenbouillon, peterselie, koriander, het citroensap en zout en peper naar smaak. Laat de kip 2 uur marineren.

Verhit de olie in een grote pan en bruin er op hoge temperatuur onder constant roeren de stukken kip 3 minuten in.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze op hoge temperatuur nog steeds roerend 5 minuten mee.

Voeg de rijst, de saffraan, de tomaten, de paprika en de erwten toe. Meng ze en giet er 3 koppen water bij. Breng het water op temperatuur en laat dan het geheel met het deksel op de pan op lage temperatuur 15 minuten zachtjes garen, waarbij je af en toe roert om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan vastkoekt.

Voeg tijdens het garen wat kokend water toe indien nodig.


Info


De naam van het gerecht is afgeleid van galinha, het Portugese woord voor kip.





naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________