R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip en rijstschotel, 6 p., Brazilië 6 kipfilets, in stukken gesneden 2 blokjes kippenbouillon opgelost in 1 dl water het sap van 1 citroen 5 el olie 2 lenteui, fijngehakt 2 tenen knoflook, geperst 400 g rijst 2 tomaten, gepeld, pulp verwijderd en in blokjes gesneden 1 groene paprika, zaad verwijderd en in blokjes gesneden 4 el erwten een paar draadjes saffraan 1 el peterselie, fijngehakt 1 el koriander, fijngehakt zout en peper Bereiding Meng in een ruime kom de stukken kip, de kippenbouillon, peterselie, koriander, het citroensap en zout en peper naar smaak. Laat de kip 2 uur marineren. Verhit de olie in een grote pan en bruin er op hoge temperatuur onder constant roeren de stukken kip 3 minuten in. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze op hoge temperatuur nog steeds roerend 5 minuten mee. Voeg de rijst, de saffraan, de tomaten, de paprika en de erwten toe. Meng ze en giet er 3 koppen water bij. Breng het water op temperatuur en laat dan het geheel met het deksel op de pan op lage temperatuur 15 minuten zachtjes garen, waarbij je af en toe roert om te voorkomen dat de rijst aan de bodem van de pan vastkoekt. Voeg tijdens het garen wat kokend water toe indien nodig. De naam van het gerecht is afgeleid van galinha, het Portugese woord voor kip.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |