![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
GALAYET BANDORA
tomatenspread, lunch/starter hoofdgerecht, 4 p., Jordanië 1. Vegetarische galayet bandora: 8 tomaten, in stukken gesneden 3 serranopepers, waarvan 2 pepers fijngehakt 4 tenen knoflook, geperst 2 uien, in stukjes gesneden 8 el olijfolie zout en peper naar smaak Verhit de olijfolie in een pan en sauteer er de uien, knoflook en serranopepers in tot de uien zacht zijn. Voeg de stukken tomaten at toe en laat ze meepruttelen tot ze uiteengevallen zijn en het geheel wat ingedikt maar niet droog is. Breng op smaak met zout en peper. 2. Niet-vegetarische galayet bandora: 450 g stoofvlees (rund of lam) 2 blikjes tomaatblokjes 3 el olijfolie 1 tl komijn of meer 1 tl paprika of meer 1 à 2 jalapeñopepers, fijngehakt zout en peper Snijd het vlees in kleine blokjes (1 à 1 1/2cm) en kruid ze met komijn en paprika. Verhit de olijfolie in een pan en bak er het vlees in aan. Voeg de jalapenopeper, de tomaatblokjes en zout en peper toe. Verlaag de temperatuur en laat het geheel pruttelen tot het vlees gaar is en de saus mooi is ingedikt maar niet uitgedroogd. Voeg wat water toe als dat wel het geval is. Proef en kruid zonodig bij met zout en peper. Galayet bandora kan geserveerd worden op een bedje rijst maar ook als dip voor getoast pitabrood. In restaurants wordt het gerecht vaak gegarneerd met geroosterde pijnboompitten. Serranopepers (1) en jalapeñopepers (2) zijn goed vergelijkbaar, alleen is de serrano (nog) heter dan de jalapeño. De naam serrano is afgeleid van "sierra", het spaanse woord voor "berg". Dit omdat de peper oorspronkelijk uit de bergen in het noorden van Mexico komt. De jalapeña is vernoemd naar de Mexicaanse stad Xalapa. .
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |