![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kreukelige melktaart, dessert, 8 p., Griekenland ![]() 8 vellen filodeeg (ontdooid) 120 g ( 8 el) gesmolten, ongezouten en geklaarde boter (zie info) 240 ml volle melk 50 g suiker 1 kaneelstokje 2 eieren op kamertemperatuur 65 g poedersuiker 1/2 tl vanille extract voor de topping: 1 tl poedersuiker 1/8 tl kaneel Bereiding Vet een rond bakblik (diameter 23 cm) in met wat boter. Terzijde zetten. Verwarm de oven voor (180 C). Leg een vel filodeeg met de lange kant naar je toe op je werkblad. Bestrijk het vel licht met gesmolten boter. Neem met je handen het deegvel onder aan de zijkanten vast en vouw het vel op in richels, vgl. de plooien van een accordeon. Rol de strook vervolgens op tot een cirkel/spiraal. Herhaal deze werkwijze nog 7 keer. Leg 1 spiraal in het midden van de bakvorm. Leg de andere spiralen (7 in totaal) er omheen. Zet de bakvorm in het midden van de oven. Bak de galatopita tot het filodeeg goudkleurig en krokant is (18 à 20 minuten). Bereid ondertussen de custard. Los in een kleine steelpan de suiker op in de melk. Voeg het kaneelstokje toe en verhit de melk tot die net kookt. Neem dan het pannetje van het vuur. Doe de eieren en de poedersuiker in een kom. Klop ze los en meng ze met een garde. Giet terwijl je stevig klopt een beetje hete melk bij het eimengsel. Voeg geleidelijk de melk toe, blijf kloppen. Verwijder het kaneelstokje. Giet het eimengsel, als de 18 à 20 minuten baktijd erop zitten, in een egale laag over de filodeegspiralen. Zet de bakvorm terug in de oven. Bak de galatopita verder tot de custard vaste vorm heeft aangenomen (20 à 25 minuten). Bestuif het dessert met een mix van poedersuiker en kaneel. Serveer het dessert meteen of nog dezelfde dag, Geklaarde boter. Breng in een steelpannetje de boter tot het kookpunt. Neem dan direkt het pannetje van het vuur en schep het schuim af dat boven is komen drijven. Laat de inhoud van het pannetje afkoelen zodat de boter weer hard wordt. Onder de geklaarde boter bevindt zich een laagje water met bezinksel.. Laat dat bij het uitscheppen van de boter ziiten.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |