![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip met paprika, 4 p., Thailand 500 g kipfilet 2 tenen knoflook 300 g groene (punt)paprika's 1 middelgrote ui 50 g mu-er-paddenstoelen (wolkenoren/olifantsoren) 3 rode chilipepers 2 el vissaus 2 el oestersaus 1 tl suiker of iets meer plantaardige olie 5 of meer gedroogde chilipepertjes Bereiding Week de gedroogde chilipepertjes in een beetje heet water en snijd ze vervolgens fijn. Week de paddenstoelen een uur in heet water. Knijp ze uit en snijd ze in stukken. Snijd de kipfilet in dunne repen. Hak de knoflook fijn en snijd de ui in stukjes. Halveer de paprika's en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de paprikahelften in schuine repen. Snijd de rode chilipepers -met zaad- overdwars in reepjes. Verhit wat olie in een wok en fruit er de ui in. Voeg na een paar minuten de knoflook en de verse chilipepers toe en fruit die even mee. Voeg de reepjes kip toe. Voeg als de kip aangebakken is, de paddenstoelen toe. Smoor ze kort. Voeg de paprikarepen en de gedroogde chilipepertjes toe. Roerbak ze tot de paprika beetgaar is. Breng het geheel op smaak met de vissaus, oestersaus en suiker. Je moet een bijzonder doorgewinterde peper-eter zijn om zonder tranen een gerecht te kunnen nuttigen waarin 3 verse chilipepers met zaad plus (minimaal) 5 gedroogde chilipepertjes verwerkt zijn. Dat lijkt me voor de gemiddelde noordeling wat hoog gegrepen. Moet die dan maar afzien van Gai Pad Prik Juag? Nee, daar is dit Thaise gerecht te lekker voor! Als we de hoeveelheid peper met een korreltje zout nemen, en aanpassen aan wat we nog aangenaam vinden is er niets aan de hand. |