R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
GAI PAD PRIK JUAG
kip met paprika, 4 p., Thailand

500 g kipfilet
2 tenen knoflook
300 g groene (punt)paprika's
1 middelgrote ui
50 g mu-er-paddenstoelen (wolkenoren/olifantsoren)
3 rode chilipepers
2 el vissaus
2 el oestersaus
1 tl suiker of iets meer
plantaardige olie
5 of meer gedroogde chilipepertjes


Bereiding


Week de gedroogde chilipepertjes in een beetje heet water en snijd ze vervolgens fijn.
Week de paddenstoelen een uur in heet water. Knijp ze uit en snijd ze in stukken.
Snijd de kipfilet in dunne repen.
Hak de knoflook fijn en snijd de ui in stukjes.
Halveer de paprika's en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd de paprikahelften in schuine repen.
Snijd de rode chilipepers -met zaad- overdwars in reepjes.

Verhit wat olie in een wok en fruit er de ui in.
Voeg na een paar minuten de knoflook en de verse chilipepers toe en fruit die even mee.
Voeg de reepjes kip toe.
Voeg als de kip aangebakken is, de paddenstoelen toe. Smoor ze kort.
Voeg de paprikarepen en de gedroogde chilipepertjes toe. Roerbak ze tot de paprika beetgaar is.

Breng het geheel op smaak met de vissaus, oestersaus en suiker.


Info


Je moet een bijzonder doorgewinterde peper-eter zijn om zonder tranen een gerecht te kunnen nuttigen waarin 3 verse chilipepers met zaad plus (minimaal) 5 gedroogde chilipepertjes verwerkt zijn.
Dat lijkt me voor de gemiddelde noordeling wat hoog gegrepen. Moet die dan maar afzien van Gai Pad Prik Juag? Nee, daar is dit Thaise gerecht te lekker voor! Als we de hoeveelheid peper met een korreltje zout nemen, en aanpassen aan wat we nog aangenaam vinden is er niets aan de hand.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________