R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
 GA XAO XA OT
kip in citroengras en chili, 4 p., Vietnam

1 kip of stukken kip
1 grote ui
zout naar smaak
1 el gemalen chili
1 el suiker
1 kop water
4 tenen knoflook
3 el plantaardige olie
2 el citroengras, fijngesneden
4 el nuoc mam (Vietnamese vissaus)
1 el karamelsaus

voor de karamelsaus:
1/2 kop suiker
4 el water


Bereiding


Doe de suiker en het water in een steelpannetje.
Verhit het mengsel op middelhoog vuur tot de kleur verandert. Roer niet.
Draai het vuur laag en laat het mengsel verder bruin worden.

Haal als de suiker voldoende gekarameliseerd is het pannetje van het vuur en voeg er voorzichtig een halve kop water aan toe. Let op want dit kan hevig spatten tot gevolg hebben.

Spoel het kippenvlees en dep het droog.
Snijd het vlees in kleine stukken.
Pel de tenen knoflook en snijd ze fijn.
Pel de ui en snijd die doormidden. Snijd de helften in repen van 1 cm breed.

Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote koekenpan.
Voeg wat zout, de knoflook en de stukken ui toe en bak ze tot de stukken ui glazig zijn.
Voeg het citroengras en de chili toe en bak ze mee tot de geuren vrijkomen.
Voeg de stukken kip toe en bak ze tot ze lichtbruin kleuren.
Voeg de vissaus, suiker en 1 eetlepel karamelsaus toe en roer eens goed.

Voeg een kop water toe en laat het geheel ca 45 minuten sudderen..

Roer af en toe en voeg indien nodig meer water toe.
Serveer de kip heet mét de rest van de karamelsaus.


Info
















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________