|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland _______________
| kip in citroengras en chili, 4 p., Vietnam 1 kip of stukken kip 1 grote ui zout naar smaak 1 el gemalen chili 1 el suiker 1 kop water 4 tenen knoflook 3 el plantaardige olie 2 el citroengras, fijngesneden 4 el nuoc mam (Vietnamese vissaus) 1 el karamelsaus voor de karamelsaus: 1/2 kop suiker 4 el water Bereiding Doe de suiker en het water in een steelpannetje. Verhit het mengsel op middelhoog vuur tot de kleur verandert. Roer niet. Draai het vuur laag en laat het mengsel verder bruin worden. Haal als de suiker voldoende gekarameliseerd is het pannetje van het vuur en voeg er voorzichtig een halve kop water aan toe. Let op want dit kan hevig spatten tot gevolg hebben. Spoel het kippenvlees en dep het droog. Snijd het vlees in kleine stukken. Pel de tenen knoflook en snijd ze fijn. Pel de ui en snijd die doormidden. Snijd de helften in repen van 1 cm breed. Verhit op middelhoog vuur de olie in een grote koekenpan. Voeg wat zout, de knoflook en de stukken ui toe en bak ze tot de stukken ui glazig zijn. Voeg het citroengras en de chili toe en bak ze mee tot de geuren vrijkomen. Voeg de stukken kip toe en bak ze tot ze lichtbruin kleuren. Voeg de vissaus, suiker en 1 eetlepel karamelsaus toe en roer eens goed. Voeg een kop water toe en laat het geheel ca 45 minuten sudderen.. Roer af en toe en voeg indien nodig meer water toe. Serveer de kip heet mét de rest van de karamelsaus.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|