![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| fruit- en hazelnootcrumble met room, 4 p., Engeland ![]() 4 kleine peren, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden 2 el citroensap 4 1/2 el basterdsuiker 2 middelgrote appels, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden 16 bramen 40 g volkorenmeel 40 g bloem 50 g ongezouten koude boter, in blokjes van 2 cm 25 g bruine suiker een snufje zout 100 g hazelnoten, geroosterd en in stukjes gehakt voor de room: 150 ml slagroom 100 ml Griekse yochurt 100 ml mascarpone 1 el basterdsuiker 1/2 tl vanille-essence 1/2 tl gemalen kardamom 1/2 tl gemalen steranijs Bereiding Verwarm de oven voor op 180 C. Meng in een kom de stukjes peer, het citroensap en de basterdsuiker. Spreid de stukjes peer uit op een bakplaat en bedek ze met aluminiumfolie. Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in. Neem de bakplaat na 10 minuten uit de oven en leg de stukjes appel bij de stukjes peer. Bedek het fruit weer met de aluminiumfolie en plaats de bakplaat terug in de oven. Neem na 30 minuten de bakplaat weer uit de oven en doe het fruit in een kom of schaal. Prak het fijn met een vork en laat het afkoelen. Schep de bramen door het geprakte fruitmengsel. Doe de beide soorten meel, de boter en de suiker in een ruime kom en bewerk de ingrediënten met je vingertoppen tot een grofkorrelig mengsel. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet die in de oven. Neem de bakplaat met crumble na 15 minuten uit de oven. Laat de crumble afkoelen. Doe de ingrediënten voor de room in een mengkom en mix ze tot er zachte pieken onstaan. Ga niet te lang door met mixen. Verdeel 2/3 deel van de crumble over 4 dessertglazen of -schaaltjes. Verdeel daar 2/3 deel van het fruitmengsel, 2/ 3 deel van de room en 2/3 deel van de noten over. Verdeel er de rest van de crumble over gevolgd door de rest van het fruit en de room. Strooi de rest van de noten over het gerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |