R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FRUIT AND COBNUT CRUMBLE CREAM
fruit- en hazelnootcrumble met room, 4 p., Engeland





4 kleine peren, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
2 el citroensap
4 1/2 el basterdsuiker
2 middelgrote appels, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
16 bramen
40 g volkorenmeel
40 g bloem
50 g ongezouten koude boter, in blokjes van 2 cm
25 g bruine suiker
een snufje zout
100 g hazelnoten, geroosterd en in stukjes gehakt

voor de room:
150 ml slagroom
100 ml Griekse yochurt
100 ml mascarpone
1 el basterdsuiker
1/2 tl vanille-essence
1/2 tl gemalen kardamom
1/2 tl gemalen steranijs


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Meng in een kom de stukjes peer, het citroensap en de basterdsuiker.
Spreid de stukjes peer uit op een bakplaat en bedek ze met aluminiumfolie.
Schuif de bakplaat de voorverwarmde oven in.

Neem de bakplaat na 10 minuten uit de oven en leg de stukjes appel bij de stukjes peer.
Bedek het fruit weer met de aluminiumfolie en plaats de bakplaat terug  in de oven.
Neem na 30 minuten de bakplaat weer uit de oven en doe het fruit in een kom of schaal. Prak het fijn met een vork en laat het afkoelen.

Schep de bramen door het geprakte fruitmengsel.

Doe de beide soorten meel, de boter en de suiker in een ruime kom en bewerk de ingrediënten met je vingertoppen tot een grofkorrelig mengsel.
Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zet die in de oven.
Neem de bakplaat met crumble na 15 minuten uit de oven.
Laat de crumble afkoelen.

Doe de ingrediënten voor de room in een mengkom en mix ze tot er zachte pieken onstaan. Ga niet te lang door met mixen.

Verdeel 2/3 deel van de crumble over 4 dessertglazen of -schaaltjes. Verdeel daar 2/3 deel van het fruitmengsel, 2/ 3 deel van de room en 2/3 deel van de noten over.
Verdeel er de rest van de crumble over gevolgd door de rest van het fruit en de room.
Strooi de rest van de noten over het gerecht.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________