R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
FRIJOLES PAISAS
bonenhoofdgerecht, 4 p., Colombia

3 koppen borlottibonen
250 g varkenshiel
6 koppen water
1 kop geraspte wortel
1/2 tl zout
1/2 groene plantain (bakbanaan) in schijfjes van 6 mm

1 el ui, fijngesneden
2 koppen tomaat, in stukjes gesneden
1/4 kop bosui, fijngesneden
3 el plantaardige olie
1/4 tl zout
1 teen knoflook, geperst
1/4 kop verse koriander, fijngesneden
1/4 tl gemalen komijn


Bereiding


Spoel de bonen en laat ze een nacht in een pan koud water wellen.

Laat de bonen uitlekken en doe ze samen met de varkenshiel in een grote pan water.
Breng het water aan de kook.  Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de bonen met het deksel op de pan zachtjes gaar worden (ca 2 uur).

Verhit ondertussen op middelhoge temperatuur de olie in een grote koekenpan. Voeg de tomaten, ui, bosui, zout, knoflook, koriander en komijn toe en bak ze 10 à 15 minuten.

Voeg als de bonen bijna gaar zijn het tomatenmengsel, de schijfjes bakbanaan, de geraspte wortel en zout aan de bonen toe. Voeg indien nodig nog (wat)  water toe.

Laat de pan op het fornuis staan tot de bonen helemaal gaar zijn.


Info


Frijoles paisas is één van de meest karakteristieke gerechten van Colombia. Het wordt gegeten met rijst of als een deel van het fameuze
Colombiaanse totaalgerecht Bandeja paisa.

Frijoles paisa is niet bepaald een dieetgerecht.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________