|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
bonenhoofdgerecht, 4 p., Colombia 3 koppen borlottibonen 250 g varkenshiel 6 koppen water 1 kop geraspte wortel 1/2 tl zout 1/2 groene plantain (bakbanaan) in schijfjes van 6 mm 1 el ui, fijngesneden 2 koppen tomaat, in stukjes gesneden 1/4 kop bosui, fijngesneden 3 el plantaardige olie 1/4 tl zout 1 teen knoflook, geperst 1/4 kop verse koriander, fijngesneden 1/4 tl gemalen komijn Bereiding Spoel de bonen en laat ze een nacht in een pan koud water wellen. Laat de bonen uitlekken en doe ze samen met de varkenshiel in een grote pan water. Breng het water aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de bonen met het deksel op de pan zachtjes gaar worden (ca 2 uur). Verhit ondertussen op middelhoge temperatuur de olie in een grote koekenpan. Voeg de tomaten, ui, bosui, zout, knoflook, koriander en komijn toe en bak ze 10 à 15 minuten. Voeg als de bonen bijna gaar zijn het tomatenmengsel, de schijfjes bakbanaan, de geraspte wortel en zout aan de bonen toe. Voeg indien nodig nog (wat) water toe. Laat de pan op het fornuis staan tot de bonen helemaal gaar zijn. Frijoles paisas is één van de meest karakteristieke gerechten van Colombia. Het wordt gegeten met rijst of als een deel van het fameuze Colombiaanse totaalgerecht Bandeja paisa. Frijoles paisa is niet bepaald een dieetgerecht. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |