R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FREEKEH MET SPRUITJES, APPELS, CRANBERRIES, HONING EN GRANAATAPPEL
hoofdgerecht 4 p., Engeland

1/2 kop freekeh
450 g spruitjes
4 el olie
1 ui, fijn gesneden
1 grote appel (Granny Smith)
2 el honing
sap van 1/2 citroen
1/4 à 1/3 kop cranberries
de zaadjes van 1/2 granaatappel
1/4 à 1/3 kop peterselie, fijngehakt
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
 

Bereiding


Maak de spruitjes schoon.
Kook de spruitjes in lichtgezouten water beetgaar (8 à 10 minuten).
Giet ze vervolgens af, zet ze terzijde en laat ze afkoelen.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Breng 1 1/2 kop water of groentebouillon met een halve kop freekeh aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de freekeh met het deksel op de pan zachtjes garen (ca 12 minuten of zolang als op de verpakking staat aangegeven).
Neem de pan van de hittebron, laat die nog 5 minuten ongemoeid staan en giet dan eventueel nog aanwezig kookwater af. Roer 2 eetlepels olijfolie door de uitgelekte freekeh.

Verhit op middelhoge temperatuur 2 eetlepels olie en sauteer er de stukjes ui in tot ze zacht en glazig zijn. Laat ze niet karameliseren.
Voeg de stukjes appel en het citroensap toe en ga door met sauteren tot de stukjes appel zacht maar niet papperig zijn. Voeg de honing toe en breng het ui-appelmengsel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Meng de freekeh, de spruiten en het ui- appel-honingmengsel, voeg er de
de cranberries, granaatappelzaden en de peterselie aan toe en proef of het geheel voldoende op smaak is. Voeg zonodig nog zout en/of peper toe.

Het gerecht kan zowel op kamertemperatuur als licht verwarmd gegeten worden.

Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________