![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht 4 p., Engeland 1/2 kop freekeh 450 g spruitjes 4 el olie 1 ui, fijn gesneden 1 grote appel (Granny Smith) 2 el honing sap van 1/2 citroen 1/4 à 1/3 kop cranberries de zaadjes van 1/2 granaatappel 1/4 à 1/3 kop peterselie, fijngehakt zout en versgemalen zwarte peper naar smaak Bereiding Maak de spruitjes schoon. Kook de spruitjes in lichtgezouten water beetgaar (8 à 10 minuten). Giet ze vervolgens af, zet ze terzijde en laat ze afkoelen. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng 1 1/2 kop water of groentebouillon met een halve kop freekeh aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de freekeh met het deksel op de pan zachtjes garen (ca 12 minuten of zolang als op de verpakking staat aangegeven). Neem de pan van de hittebron, laat die nog 5 minuten ongemoeid staan en giet dan eventueel nog aanwezig kookwater af. Roer 2 eetlepels olijfolie door de uitgelekte freekeh. Verhit op middelhoge temperatuur 2 eetlepels olie en sauteer er de stukjes ui in tot ze zacht en glazig zijn. Laat ze niet karameliseren. Voeg de stukjes appel en het citroensap toe en ga door met sauteren tot de stukjes appel zacht maar niet papperig zijn. Voeg de honing toe en breng het ui-appelmengsel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Meng de freekeh, de spruiten en het ui- appel-honingmengsel, voeg er de de cranberries, granaatappelzaden en de peterselie aan toe en proef of het geheel voldoende op smaak is. Voeg zonodig nog zout en/of peper toe. Het gerecht kan zowel op kamertemperatuur als licht verwarmd gegeten worden. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |