|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
FORSHMAK
haring- appetizer, Oekraïne
de filets van 2 haringen 1 zure appel, geschild en klokhuis verwijderd 2 à 3 sneetjes witbrood, in water of melk gedompeld 2 à 3 hardgekookte eieren, eigeel en eiwit gescheiden 4 el plantaardige olie 1 el azijn 1 tl suiker een paar lenteuitjes, in ringetjes Bereiding Knijp voor je begint het water of de melk uit de sneetjes witbrood. Blend in de foodprocessor de haringfilets, de appel, het (hardgekookte) eiwit en het brood. Voeg de olie, de azijn en de suiker toe en mix het geheel, echter niet zo grondig dat er geen structuur meer waar te nemen is. Doe het haringmengsel over op een schaaltje of in een kommetje. Verkruimel er de eigelen over en strooi er de ringetjes lenteui over uit. Zorg dat de forshmak goed gekoeld is voor je die serveert. Traditioneel wordt forshmak geserveerd op Russisch zwart brood maar (spelt) crackers zijn een prima alternatief. Forshmak is het Jiddische woord voor "voor-smaak" ofwel appetizer, een voorafje om je smaakpapillen te activeren voor het grotere werk dat nog komen gaat. Er zijn veel varieteiten forshmak. De variant waar we het hier over hebben vindt zijn oorsprong in Haschevato, een klein dorpje in Oekraïne. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |