R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FORSHMAK

haring- appetizer, Oekraïne


de filets van 2 haringen
1 zure appel, geschild en klokhuis verwijderd
2 à 3 sneetjes witbrood, in water of melk gedompeld
2 à 3 hardgekookte eieren, eigeel en eiwit gescheiden
4 el plantaardige olie
1 el azijn
1 tl suiker
een paar lenteuitjes, in ringetjes


Bereiding

Knijp voor je begint het water of de melk uit de sneetjes witbrood.

Blend in de foodprocessor de haringfilets, de appel, het (hardgekookte) eiwit en het brood.

Voeg de olie, de azijn en de suiker toe en mix het geheel, echter niet zo grondig dat er geen structuur meer waar te nemen is.

Doe het haringmengsel over op een schaaltje of in een kommetje.
Verkruimel er de eigelen over en strooi er de ringetjes lenteui over uit.

Zorg dat de forshmak goed gekoeld is voor je die serveert.

Traditioneel wordt forshmak geserveerd op Russisch zwart brood maar (spelt) crackers zijn een prima alternatief.


Info


Forshmak is het Jiddische woord voor "voor-smaak" ofwel appetizer, een voorafje om je smaakpapillen te activeren voor het grotere werk dat nog komen gaat. Er zijn veel varieteiten forshmak. De variant waar we het hier over hebben vindt zijn oorsprong in Haschevato, een klein dorpje in Oekraïne.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________