![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 6 p., Schotland ![]() 50 g zachte boter 250 g basterdsuiker 3 eieren, gesplitst 75 g bloem 300 ml melk de rasp en het sap van 2 citroenen poedersuiker Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Klop of mix in een ruime kom de boter zacht en romig. Voeg de suiker toe en klop de ingrediënten tot een luchtig geheel. Voeg de eidooiers één voor één toe. Klop tussendoor steeds goed. Zeef de bloem boven de kom. Voeg de melk, de citroenrasp en het citroensap toe en meng alles zorgvuldig. Klop de eiwitten stijf. Vouw de eiwitten door het beslag tot het er goed mee gemengd is. Neem een ovale ovenschaal (18 bij 23 cm) met opstaande rand (ca 5 cm) en schep er het beslag in. Bak de pudding tot de bovenkant gestold en goudkleurig is (30 à 40 minuten. Verder naar beneden hoeft/moet de pudding niet gestold (te) zijn. Neem de schaal uit de oven. Laat de pudding wat afkoelen en strooi er dan poedersuiker over. Serveer de pudding. Je kunt de pudding ook over 6 schaaltjes of ramekins verdelen en die op een bakplaat zetten die je de oven inschuift. Reken dan op 15 à 20 minuten oventijd.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |