R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FLUFFY LEMON PUDDING
dessert,  6 p., Schotland





50 g zachte boter
250 g basterdsuiker
3 eieren, gesplitst
75 g bloem
300 ml melk
de rasp en het sap van 2 citroenen
poedersuiker


Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Klop of mix in een ruime kom de boter zacht en romig.
Voeg de suiker toe en klop de ingrediënten tot een luchtig geheel.

Voeg de eidooiers één voor één toe. Klop tussendoor steeds goed.
Zeef de bloem boven de kom.
Voeg de melk, de citroenrasp en het citroensap toe en meng alles zorgvuldig.

Klop de eiwitten stijf.
Vouw de eiwitten door het beslag tot het er goed mee gemengd is.
Neem een ovale ovenschaal (18 bij 23 cm) met opstaande rand (ca 5 cm) en schep er het beslag in.

Bak de pudding tot de bovenkant gestold en goudkleurig is (30 à 40 minuten.  Verder naar beneden hoeft/moet de pudding niet gestold (te) zijn.

Neem de schaal uit de oven. Laat de pudding wat afkoelen en strooi er dan poedersuiker over.
Serveer de pudding.

Je kunt de pudding ook over 6 schaaltjes of ramekins verdelen en die op een bakplaat zetten die je de oven  inschuift. Reken dan op 15 à 20 minuten oventijd.


Info


















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________