![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Frankrijk ![]() voor het deeg: 10 g droge gist 1/2 tl suiker 300 g bloem 6 g zout 3 el olie voor de topping: 2 rode uien 200 ml crème fraîche peper 150 g comté 100 g gerookte ham of bacon (optioneel) 50 g rucola Bereiding Los de gistkorrels en de suiker op in 50 ml lauwarm water. Laat het mengsel 10 minuten onaangeroerd staan. Doe de bloem, het zout, de olie en 125 ml lauwwarm water in een kom. Voeg het gistmengsel toe en meng alle ingrediënten zo goed mogelijk. Stort de massa op het werkblad . Kneed de massa tot een egaal en soepel deeg. Laat het afgedekt 45 minuten rijzen. Snijd de uien in dunne (halve) ringen. Roer de crème fraîche los en kruid die met wat zout en peper. Snijd de ham of bacon fijn. Rasp de comté. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Kneed ze even door. Rol de stukken deeg ovaalvormig uit. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten. Verwarm de oven voor op 225 C. Smeer de creme fraîche over de beide stukken uit. Verdeel er de stukjes ham of bacon en de uiringen over. Strooi er de geraspte comté over. Bak de flammenkuchen ca 12 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de rucola over de gebakken flammenkuchen (optioneel). De combinatie uien en spek-of baconblokjes is nagenoeg klassiek maar de combinatie van beiden met crème fraiche en de juiste hoeveelheid peper geeft de Elzasser Flammenkuchen een geheel eigen karakter. Met een geraspte kaas als gruyère of emmental en in dit geval comté als toegift is de Kuchen nog onweerstaanbaarder.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|