R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FLAMMENKUCHEN MET COMTÉ EN RODE UI
4 p., Frankrijk





voor het deeg:

10 g droge gist
1/2 tl suiker
300 g bloem
6 g zout
3 el olie

voor de topping:

2 rode uien
200 ml crème fraîche
peper
150 g comté
100 g gerookte ham of bacon

(optioneel)
50 g rucola


Bereiding

Los de gistkorrels en de suiker op in 50 ml lauwarm water. Laat het mengsel 10 minuten onaangeroerd staan.

Doe de bloem, het zout, de olie en 125 ml lauwwarm water in een kom.
Voeg het gistmengsel toe en meng alle ingrediënten zo goed mogelijk.
Stort de massa op het werkblad . Kneed de massa tot een egaal en soepel deeg. Laat het afgedekt 45 minuten rijzen.

Snijd de uien in dunne (halve) ringen.
Roer de crème fraîche los en kruid die met wat zout en peper.
Snijd de ham of bacon fijn.
Rasp de comté.

Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Kneed ze even door.
Rol de stukken deeg ovaalvormig uit. Leg ze op met bakpapier beklede bakplaten.

Verwarm de oven voor op 225 C.

Smeer de creme fraîche over de beide stukken uit.
Verdeel er de stukjes ham of bacon en de uiringen over.
Strooi er de geraspte comté over.

Bak de flammenkuchen ca 12 minuten in de voorverwarmde oven.

Verdeel de rucola over de gebakken flammenkuchen (optioneel).


Info


De combinatie uien en spek-of baconblokjes is nagenoeg klassiek maar de combinatie van beiden met crème fraiche en de juiste hoeveelheid peper geeft de Elzasser Flammenkuchen een geheel eigen karakter.
Met een geraspte kaas als gruyère of emmental en in dit geval comté als toegift is de Kuchen nog onweerstaanbaarder.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________