|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
FISKISÚPA 6 à 8 p., IJsland 4 el boter of olie 1 rode ui, julienne gesneden 1 prei, het witte gedeelte, in smalle ringetjes gesneden 1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden visbouillon 250 ml slagroom 60 à 90 ml sherry of port 1 klein blikje tomatenpuree 6 draadjes safraan 1 à 3 el wijnazijn 1/2 kop droge witte wijn 300 g scholfilet, in stukjes 300 g zalmfilet, in stukjes 200 g middelgrote garnalen zout en witte peper
Bereiding
Verhit de boter in een pan. Voeg de prei, ui en bleekselderij toe en bak ze een minuut of 4 à 6 aan. Voeg de bouillon, de room, sherry, tomatenpuree, safraan, azijn en witte wijn toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens op lage temperatuur 6 à 8 minuten pruttelen. Voeg de stukjes schol en zalm toe en breng de soep weer aan de kook. Voeg de garnalen toe en verlaag de temperatuur. De soep mag niet meer koken. Breng de soep verder op smaak met zout en peper en voeg er indien gewenst een klontje boter aan toe.
Info
naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |