R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| vistaart met prei, 4 à 6 p., Engeland 1 ui 2 à 3 kruidnagels 1 laurierblad 250 ml melk 250 ml slagroom 800 g stevige witte visfilet (één of meer soorten) 300 g gepelde rauwe garnalen 30 g boter 30 g bloem zeezout en zwarte peper bladpeterselie, fijngehakt 2 preien, in dunne ringen 750 g aardappels 75 g boter, in blokjes 50 ml hete melk 2 eidooiers 75 à 100 g belegen cheddar Bereiding Snijd de ui grof. Doe de ui met het laurierblad, de kruidnagels, de slagroom en de melk in een pan en breng het geheel aan de kook. Laat de visfilet met een schuimspaan voorzichtig in de pan zakken. Pocheer de vis 3 à 4 minuten. Schep de filet op een bord en zeef het kookvocht. Smelt de boter in een koekenpan, voeg er de preiringen aan toe en bak ze tot ze zacht zijn (ca 5 minuten). Voeg de bloem toe en roer tot die helemaal is opgenomen. Roer het gezeefde kookvocht door het preimengsel en laat het geheel 10 à 15 minuten pruttelen tot het de dikte van een saus heeft. Roer af en toe. Voeg zout en peper toe en roer er de peterselie door. Kook de aardappels in gezouten water. Pureer de aardappels, bij voorkeur met een pureeknijper. Roer er de boter en de hete melk door. Laat de puree wat afkoelen en roer er dan de eidooiers door. Kruid de puree met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 C. Verdeel de vis met een vork in stukjes en voeg die samen met de garnalen aan het preimengsel toe. Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en bedek het met een laagje aardappelpuree. Rasp de chedder en strooi die over de pie. Zet de pie in de oven. Bak de pie tot die aan de zijkanten begint te borrelen en de bovenkant een mooi goudbruin korstje heeft gekregen. Garneer de pie met wat achtergehouden garnalen en preiringen. Serveer de pie met een groente. Deze "traditional" uit de Engelse keuken is bijzonder lekker maar ook nogal "rijk". Voor een dag waarop het wat minder mag zijn, kun je de 250 ml slagroom geheel of gedeeltelijk vervangen door visbouillon en de boter door margarine. Een eidooier minder is evenmin een probleem maar de cheddar houden we erin! Ik gebruik voor deze fishpie een deel kabeljauw en een deel zeeduivel maar alle witte vissoorten zijn geschikt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |