![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
FINSE GEHAKT EN KOOLSCHOTEL
Finland
![]() 500 g gehakt 750 à 1000 g kool, fijngesneden/fijngehakt 1/2 kop basmatirijst 3 el olijfolie 1 kop runderbouillon 2 el siroop 1 ui, fijngesneden/gehakt 2 tenen knoflook, fijngesneden zout en peper optioneel: rode bessen ... opgekookt met een beetje suiker ... ![]() Bereiding Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit op middelhoge temperatuur 2 el olijfolie in een middelgrote koekenpan en bak er de ui en knoflook in tot de uisnippers zacht(er) zijn (ca 5 minuten). Voeg het gehakt toe en roerbak het tot de rose kleur weg is. Kruid het gehakt met zout en peper, zet het deksel op de pan, verlaag de temperatuur en laat het gehakt zachtjes gaar worden (25 minuten). Roer af en toe. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een andere, ovenbestendige pan. Doe er de fijngehakte kool in en bestrooi die met zout. Laat de kool met het deksel op de pan garen tot die wat zachter is. Verwarm de oven voor (200 C). Voeg het gehakt en de rijst aan de kool in de andere pan toe. Giet er de siroop over en meng het gehakt, de rijst en de kool. Giet er de bouillon bij en zet de pan in de oven. Stel de oventijd in op 40 à 45 minuten. Bedek de pan met aluminiumfolie als je ziet dat de bovenlaag te bruin wordt. Verwijder de folie 5 minuten voor het einde van de baktijd. Neem de pan uit de oven maar wacht een kleine 10 minuten met het serveren van het gerecht. De "topping": Serveer de Finse gehakt en koolchotel indien gewenst met rode bessencompot. Rode bessen, kort opgekookt met wat suiker of zonder suiker zorgen voor een contrasterende fris-zure smaak en fleuren het gerecht op. Serveer ze apart in een kommetje want niet iedereen is liefhebber is van de aalbes. P.S. Hak de kool beslist fijn. Dat eet gemakkelijker en de kool is sneller gaar.
Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |