R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FILIPIJNSE ZOETZURE SAUS
condiment, 4 p., Filipijnen




1/4 kop ketchup
1 el maizena
1 kop ananassap
1/2 kop rijstazijn
1/2 kleine groene paprika, fijngesneden
1/2 kop bruine suiker
1 tl zout
1 el plantaardige olie


Bereiding

Doe het ananassap, de azijn, ketchup, suiker en zout in een kom en meng ze.
Roer tot de suiker en het zout helemaal opgelost zijn.

Voeg de maizena toe en roer of klop tot ook die helemaal is opgelost.

Verhit de olie in een pannetje en bak er de stukjes groene paprika in tot ze zacht zijn.

Voeg het ananassapmengsel toe en breng het onder regelmatig roeren aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de saus zachtjes bubbelen tot die dikker geworden is (2 à 3 minuten).

Laat de saus afkoelen en doe die in een afsluitbaar glazen flesje op potje.
Bewaar de saus in de koelkast. Ze is niettemin beperkt houdbaar dus snel opmaken.


Info


Deze zoetzure saus past bij tal van Aziatische vlees-, vis-, kip- en groentegerechten en natuurlijk loempia's en alles wat als streetfood  verhandeld wordt.

In deze saus gaan zoet, zuur en zout, contrasterende smaken dus, evenwichtig samen. Ze complimenteert een gerecht in plaats van het te overdonderen wat bij industrieel vervaardigde condimenten met hun geur-, kleur-, en smaakstoffen, smaakversterkers, glans- en conserveermiddelen en gemodificeerd zetmeel nogal eens het geval is. 




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________