![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
condiment, 4 p., Filipijnen ![]() 1/4 kop ketchup 1 el maizena 1 kop ananassap 1/2 kop rijstazijn 1/2 kleine groene paprika, fijngesneden 1/2 kop bruine suiker 1 tl zout 1 el plantaardige olie Bereiding Doe het ananassap, de azijn, ketchup, suiker en zout in een kom en meng ze. Roer tot de suiker en het zout helemaal opgelost zijn. Voeg de maizena toe en roer of klop tot ook die helemaal is opgelost. Verhit de olie in een pannetje en bak er de stukjes groene paprika in tot ze zacht zijn. Voeg het ananassapmengsel toe en breng het onder regelmatig roeren aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat de saus zachtjes bubbelen tot die dikker geworden is (2 à 3 minuten). Laat de saus afkoelen en doe die in een afsluitbaar glazen flesje op potje. Bewaar de saus in de koelkast. Ze is niettemin beperkt houdbaar dus snel opmaken. Deze zoetzure saus past bij tal van Aziatische vlees-, vis-, kip- en groentegerechten en natuurlijk loempia's en alles wat als streetfood verhandeld wordt. In deze saus gaan zoet, zuur en zout, contrasterende smaken dus, evenwichtig samen. Ze complimenteert een gerecht in plaats van het te overdonderen wat bij industrieel vervaardigde condimenten met hun geur-, kleur-, en smaakstoffen, smaakversterkers, glans- en conserveermiddelen en gemodificeerd zetmeel nogal eens het geval is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |