![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
25 stuks, Filipijnen 1 pak (25 stuks) spring roll-vellen 900 g varkensgehakt, ev. runder- of kalkoengehakt 5 tenen knoflook, geperst 1 stukje (3 à 4 cm) gember, geschild en fijngesneden 2 el sojasaus 2 eieren, licht geklopt vers gemalen zwarte peper 175 g kool, in smalle reepjes optioneel: rauwe garnalen, in stukjes gesneden Bereiding Bedek de springrollvellen met een vochtige (thee)doek of plastic folie zodat ze niet uitdrogen terwijl je bezig bent. Meng in een grote kom met je handen of een spatel het gehakt, garnalen(optioneel), de kool, knoflook, gember, sojasaus, eieren, peper naar smaak en eventueel wat zout. Leg een springrollvel voor je en leg vóór op het vel - op een stukje van de rand af- een rolletje vulling (ca een kleine eetlepel). Pak de rand vast, rol die om de vulling heen en rol door maar laat het laatste stuk springrollvel (4 à 5 centimeter) vrij. Doop een paar vingers in water en bevochtig er dat laatste stuk mee. Rol dan ook het laatste stuk op en leg de loempia met de naad naar beneden terzijde. Ga zo verder. De loempia's zijn nu zover dat je ze (of een deel ervan) zou kunnen invriezen voor een latere gelegenheid. Verhit een laagje plantaardge olie van ca 1 1/2 centimeter in een stevige pan Doe er een paar loempiatjes tegelijk in en bak ze aan alle kanten goudbruin. Rol ze voor een gelijkmatige bruining een paar keer een stukje om. Bak de loempia's 3 à 5 minuten, ingevroren loempia's vragen een paar minuten meer. Leg gebakken loempia's op keukenpapier of servetten en serveer ze meteen. Zet een kommetje zoetzure (chili)saus op tafel (een kant-en-klare winkelsaus is prima) waarin je de koempia's kunt dopen. Authentiek Filipijnse loempia's lijken in verschillende opzichten op Vietnamese loempia's maar verschillen er ook duidelijk van. Filipijnse loempia's zijn aan de zijkanten open. Leeglopen doen ze niet maar die holtes kunnen wel extra olie vasthouden. Schud en kantel ze daarom even.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |