FILIPIJNS ZOET-ZUUR VARKENSVLEES
hoofdgerecht, 4 p., Filipijnen
1/2 k varkensvlees, in stukjes gesneden
1 klein blikje ananasstukjes
1 grote ui, in vieren gesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
2 el sojasaus
3 el arachide-olie
4 el maizena
3 el ketchup
1 el suiker
1/4 kop azijn
1 tl zout
3 tenen knoflook, geperst
Bereiding
Breng een halve liter water aan de kook.
Voeg het varkensvlees toe plus een halve theelepel zout.
Laat de stukjes vlees als ze gaar zijn uitlekken. Bewaar het kooknat.
Roer 2 eetlepels maizena door de sojasaus.
Schep het mengsel door het
vlees tot alle blokjes met de saus bedekt zijn.
Bak het varkensvlees in de helft van de arachide-olie tot het een goudbruine kleur heeft. Terzijde zetten.
Los 2 eetlepels maismeel op in een 1/2 kop kooknat. Terzijde zetten.
Sauteer de knoflook en de ui in de rest (1 1/2 el) van de olie.
Voeg de paprikareepjes, de ananasstukjes inclusief de siroop, de ketchup, de azijn,
de suiker, het zout en de
in kooknat opgeloste maizena toe.
Roer tot de saus dikker wordt.
Schep de groenten met de saus over het varkensvlees.
Serveren met rijst.
Info
De dubbele bereiding van het vlees, eerst koken, dan bakken is mij slecht
bevallen. Ik hield droog hard vlees met nauwelijks nog smaak over.
Ik
laat het vooraf koken van het vlees in het vervolg achterwege, dat geeft wat
mij betreft een veel beter resutaat.
naar boven