R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
FILIPIJNS ZOET-ZUUR VARKENSVLEES
hoofdgerecht, 4 p., Filipijnen





1/2 k varkensvlees, in stukjes gesneden
1 klein blikje ananasstukjes
1 grote ui, in vieren gesneden
1 rode paprika, in reepjes
1 groene paprika, in reepjes
2 el sojasaus
3 el arachide-olie
4 el maizena
3 el ketchup
1 el suiker
1/4 kop azijn
1 tl zout
3 tenen knoflook, geperst


Bereiding


Breng een halve liter water aan de kook.
Voeg het varkensvlees toe plus een halve theelepel zout.
Laat de stukjes vlees als ze gaar zijn uitlekken. Bewaar het kooknat.

Roer 2 eetlepels maizena door de sojasaus.
Schep het mengsel door het vlees tot alle blokjes met de saus bedekt zijn.

Bak het varkensvlees in de helft van de arachide-olie tot het een goudbruine kleur heeft. Terzijde zetten.

Los 2 eetlepels maismeel op in een 1/2 kop kooknat. Terzijde zetten.

Sauteer de knoflook en de ui in de rest (1 1/2 el) van de olie.
Voeg de paprikareepjes, de ananasstukjes inclusief de siroop, de ketchup, de azijn, de suiker, het zout en de in kooknat opgeloste maizena toe.
Roer tot de saus dikker wordt.

Schep de groenten met de saus over het varkensvlees.
Serveren met rijst.


Info


De dubbele bereiding van het vlees, eerst koken, dan bakken is mij slecht bevallen. Ik hield droog hard vlees met nauwelijks nog smaak over.
Ik laat het vooraf koken van het vlees in het vervolg achterwege, dat geeft wat mij betreft een veel beter resutaat.



 
naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________