R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 FETA PEACH AND AVOCADOSALAD
4 p., Engeland





300 g bulgur
1 rode chilipeper
100 g spinazieblad
4 lente-uitjes
1 bosje koriander
5 el olijfolie
het sap van 1 citroen
2 rode paprika's in reepjes gesneden
2 perziken, in maantjes gesneden
1 avocado, in blokjes gesneden
zout en peper
100 g feta

verder:
partjes citroen


Bereiding


Spoel de bulgur in een zeef onder stromend koud water.

Breng een pan met water aan de kook en kook er de bulgur op middelhoog vuur 20 minuten in.
Giet het kookwater af en spoel de bulgur opnieuw onder koud stromend water. Laat de bulgur goed uitlekken.

Doe de chilipeper, spinazie, de lente-ui,  de stengels van de koriander en 3/4 deel van de blaadjes, de helft van de olie en de helft van het citroensap in de foodprocessor en pulseer de ingrediënten tot een wat grove pasta. Het moet geen "soep" worden.

Roer de pasta door de bulgur.
Breng de bulgur op smaak met zout en peper.

Verhit een grillpan en grill er de paprikareepjes en de maantjes perzik in tot ze grillstrepen vertonen (ca 5 minuten). Verdeel ze over de bulgur.

Voeg de blokjes avocado toe en giet er de rest van het citroensap over.

Verkruimel de feta over de salade.
Druppel er de rest van de olijfolie over en garneer de salade met de bewaarde korianderblaadjes.

Serveer er partjes ciroen bij.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________