![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 8 à 10 p., Engeland voor de banketbakkersroom: 1 vanillestokje 5 dl melk 150 g suiker 4 eidooiers 2 el bloem voor het cake/koekjesmengsel: 1 hotelcake 1 sinaasappel 1 tl kaneelpoeder 1 el zuiker een scheutje likeur voor de compote: 1 k gemengd rood diepvriesfruit 200 g suiker het sap van 1 citroen 1 el maizena 1/2 l slagroom 2 el suiker verder: 4 mandarijnen 1 doosje rode bessen 1 tros witte druiven 2 bananen 1 doosje frambozen exttra fruit naar keuze voor de garnering: stukjes chocolade poedersuiker et cetera Bereiding Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er het merg uit. Doe de melk, het vanillemerg en 75 g suiker in een pan en breng het geheel aan de kook. Roer/klop in een kom de 4 eidooiers en 75 g suiker los. Werk er vervolgens de bloem door. Werk, terijl je goed roert, beetje bij beetje de warme melk door het eimengsel. Breng het gehele mengsel in de pan aan de kook en laat het vervolgens op lage temperatuur 3 minuten zachtjes garen. Laat de banketbakkersroom daarna afgedekt afkoelen. Snijd de cake en de bitterkoekjes in stukjes en meng ze. Rasp er de sinaasappel boven. Werk de kaneel, de suiker en een scheutje likeur door het cakemengsel. Breng het diepvriesfruit met de suiker en het citroensap aan de kook. Laat het 5 minuten doorkoken. Maak een papje van de maizena en een beetje water en roer het door de compote. Laat de compote daarna afkoelen. Voeg de suiker aan de slagroom toe en klop het mengsel stijf. Maak het fruit schoon en verdeel het zonodig in partjes of snijd het in stukjes. Neem een ruime naar boven toe breder wordende vaas en vul die naar eigen idee met lagen banketbakkersroom, cake, compote, slagroom en vers fruit. Garneer de bovenkant met extra fruit, chocolade, poedersuiker, koekkruim of andere ingrediënten die het feestlijk aanzien van de trifle verhogen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |