R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 FESTIVE TRIFLE
dessert, 8 à 10 p., Engeland

voor de banketbakkersroom:
1 vanillestokje
5 dl melk
150 g suiker
4 eidooiers
2 el bloem

voor het cake/koekjesmengsel:
1 hotelcake
 1 sinaasappel
1 tl kaneelpoeder
1 el zuiker
een scheutje likeur

voor de compote:
1 k gemengd rood diepvriesfruit
200 g suiker
het sap van 1 citroen
1 el maizena

1/2 l slagroom
2 el suiker

verder:
4 mandarijnen
1 doosje rode bessen
1 tros witte druiven
2 bananen
1 doosje frambozen
exttra fruit naar keuze

voor de garnering:
stukjes chocolade
poedersuiker
et cetera


Bereiding


Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er het merg uit.
Doe de melk, het vanillemerg en 75 g suiker in een pan en breng het geheel aan de kook.
Roer/klop in een kom de 4 eidooiers en 75 g suiker los. Werk er vervolgens de bloem door.
Werk, terijl je goed roert, beetje bij beetje de warme melk door het eimengsel.

Breng het gehele mengsel in de pan aan de kook en laat het vervolgens op lage temperatuur 3 minuten zachtjes garen. Laat de banketbakkersroom daarna afgedekt afkoelen.

Snijd de cake en de bitterkoekjes in stukjes en meng ze.
Rasp er de sinaasappel boven. 
Werk de kaneel, de suiker en een scheutje likeur door het cakemengsel.

Breng het diepvriesfruit met de suiker en het citroensap aan de kook. Laat het 5 minuten doorkoken. Maak een papje van de maizena en een beetje water en roer het door de compote.  Laat de compote daarna afkoelen.

Voeg de suiker aan de slagroom toe en klop het mengsel stijf.
Maak het fruit schoon en verdeel het zonodig in partjes of snijd het in stukjes.

Neem een ruime naar boven toe breder wordende vaas en vul die naar eigen idee met lagen banketbakkersroom, cake, compote, slagroom en vers fruit. Garneer de bovenkant met extra fruit, chocolade, poedersuiker, koekkruim of andere ingrediënten die het feestlijk  aanzien van de trifle verhogen.


Info









Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________