R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
FENNEL AND POTATO GRATIN
4 à 6 p., Engeland





 3 venkelknollen
3 uien
6 middelgrote aardappels
2 tenen knoflook
50 g boter plus extra
50 g parmezaanse kaas


Bereiding


Ontdoe de venkelknollen van het groen.
Snijd de knollen van boven naar beneden tot en met het wortelgedeelte doormidden.
Snijd ieder helft in 4 wiggen.

Pel de uien en snijd ze van boven naar onder doormidden.
Snijd ieder helft in 4 wiggen.

Schil de aardappels en snijd ze evenens in wiggen. Houd de grootte aan van de venkelknollen en de uien.

Breng een flinke pan water aan de kook. Voeg wat zout toe.

Doe de venkel-, ui en aardappelwiggen in de pan en laat ze 15 minuten koken.

Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.

Giet het kookwater af en laat de groenten- en aardappelwiggen in een vergiet goed uitlekken.

Zet de lege pan op laag vuur en laat er 50 g boter in smelten. Voeg er 2 geperste tenen knoflook aan toe.

Doe de uitgelekte aardappels en groenten in de pan en schep ze voorzichtig om tot ze allen met een laagje boter bedekt zijn.

Verwarm de oven voor op 200 C.

Schep de aardappel-groentermix in de beboterde schaal en strooi er de geraspte kaas over.

Zet de schaal in de oven. Stel de baktijd in op 30 à 40 minuten.
Neem de schaal uit de oven als de kaas mooi gegratineerd is en het gerecht door en door warm.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________