![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., Engeland ![]() 3 venkelknollen 3 uien 6 middelgrote aardappels 2 tenen knoflook 50 g boter plus extra 50 g parmezaanse kaas Bereiding Ontdoe de venkelknollen van het groen. Snijd de knollen van boven naar beneden tot en met het wortelgedeelte doormidden. Snijd ieder helft in 4 wiggen. Pel de uien en snijd ze van boven naar onder doormidden. Snijd ieder helft in 4 wiggen. Schil de aardappels en snijd ze evenens in wiggen. Houd de grootte aan van de venkelknollen en de uien. Breng een flinke pan water aan de kook. Voeg wat zout toe. Doe de venkel-, ui en aardappelwiggen in de pan en laat ze 15 minuten koken. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas. Giet het kookwater af en laat de groenten- en aardappelwiggen in een vergiet goed uitlekken. Zet de lege pan op laag vuur en laat er 50 g boter in smelten. Voeg er 2 geperste tenen knoflook aan toe. Doe de uitgelekte aardappels en groenten in de pan en schep ze voorzichtig om tot ze allen met een laagje boter bedekt zijn. Verwarm de oven voor op 200 C. Schep de aardappel-groentermix in de beboterde schaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet de schaal in de oven. Stel de baktijd in op 30 à 40 minuten. Neem de schaal uit de oven als de kaas mooi gegratineerd is en het gerecht door en door warm.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |