![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
FATTET HUMMUS
6 à 8 p., Jordanië 1 1/2 dl tahini 3 3/4 dl griekse yoghurt 1 teen knoflook, geperst 1 groene chilipeper, fijngehakt het sap van 2 citroenen 4 pitabroodjes, in driehoekjes gesneden olijfolie een bosje platte peterselie, gehakt paprikapoeder de zaden van een granaatappel 100 g geroosterde pijnboompitten zeezout zwarte peper voor de garnering: verse munt voor de hummus: 800 g kikkererwten (blik) het sap van 2 citroenen 1 teen knoflook, geperst 2 el tahini 1 el griekse yoghurt 1 tl zeezout Verwarm de oven voor (180 C). Meng de tahini, de yoghurt, knoflook, chili en het citroensap en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Besprenkel de pitabroodjes met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster ze in de oven "goudkleurig" (12 à 15 minuten). V erhit in een pan de kikkerwten met de vloeistof uit de blikjes tot ze goed doorwamd zijn. Giet ze af maar bewaar het afgietsel. Doe de helft van de kikkererwten en de rest van de hummusingrediënten in de blender en blend ze tot een gladde pasta. Voeg deze pasta aan het yoghurt/tahinimengsel toe. Leg het geroosterde pitabrood op een serveerschaal, voeg er 120 ml van de bewaarde kikkererwtenkookvloeistof aan toe en 3/4 deel van de resterende kikkererwten. Giet er 1/4 deel van de hummus/yoghurtmix over en meng die met de kikkererwtenkookvloeistof en de kikkererwten. Bedek heel het brood met het mengsel. Spreid er de rest van de yoghurt/hummusmix over uit. Maak de schaal op met de gehakte peterselie, paprikapoeder, granaatappelzaden , de resterende kikkererwten en de pijnboompitten. Druppel er olijfolie over en garneer met de munt. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |