|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
FASOULIA
2 x 400 g cannellinibonen (blik) 400 g gehakte tomaten (blik) 2 uien, fijngesneden 1/2 tl gemalen kaneel 1 tl allspice (piment) 1/2 tl gemalen komijn een bosje verse koriander, blad plus fijngehakte steeltjes de rasp van 1 citroen 3 el citroensap 1/2 tl versgemalen zwarte peper zout naar smaak (raapzaad)olie voor het bakken Bereiding Verhit op middelhoge temperatuur 3 el olie in een grote pan. Voeg de uien, zout, zwarte peper, kaneel, allspice, komijn en koriandersteeltjes toe en bak het geheel op matige temperatuur onder af en toe roeren een minuut of 20. Voeg de tomaten, bonen en 2 dl water toe en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes garen. Meng in een kom 2 el olie, het korianderblad, de citroenrasp en het citroensap plus 1/4 tl zout. Verdeel de gare stew over 4 kommen en schenk er een genereuze lepel koriander-citroenolie over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |