R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FARSJIROWANNIY GRIBAMI
met paddenstoelen gevulde aardappelen, 4 p., Rusland





8 kruimige aardappelen
400 g verse paddenstoelen
2 uien, fijngesneden
boter voor het bakken
40 g boter, gesmolten
40 g zure room
een paar el paneermeel
3 el milde kaas, geraspt
1/2 tl zout
200 ml zure room






Bereiding


Borstel indien nodig de paddenstoelen schoon en snijd een klein stukje van de stelen af.

Snijd de paddenstoelen in stukjes of plakjes en bak ze samen met de stukjes ui in wat boter tot ze hun vocht afgeven.
Laat de paddenstoelen in een vergiet uitlekken of leg ze op een paar lagen keukenpapier.
Schil de aardappels en snijd ze aan een kant in de lengte vlak zodat de niet omrollen tijdens de verdere bereiding.

Hol de aardappels voorzichtig uit, bijvoorbeeld met een stevige theelepel. Kook ze eventueel van te voren kort.
Bestrooi de binnenkant van de aardappels met zout en peper en vul ze vervolgens met het paddenstoelen-uienmengsel.

Leg de aardappels op hun vlakke kant in een ovenschaal. Schenk er de boter over, schep er ca 3 eetlepels zure room op en bestrooi ze tenslotte licht met paneermeel.

Bak de met paddenstoelen gevulde aardappels 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Serveer 2 gevulde aardappels per persoon. Schep er een royale hoeveelheid zure room op (op de aardappels dus, niet de persoon (lol).


Info


In de herfst trekken tal van Russen de bossen in op zoek naar door de natuur geschonken paddenstoelen. De jaarlijks rijke oogst heeft tal van Russische paddenstoelenrecepten opgeleverd. De vergaarde paddenstoelen die niet meteen verwerkt kunnen worden, worden ingemaakt of gedroogd en bewaard voor de komende barre winterperiode.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________