![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| met paddenstoelen gevulde aardappelen, 4 p., Rusland ![]() 8 kruimige aardappelen 400 g verse paddenstoelen 2 uien, fijngesneden boter voor het bakken 40 g boter, gesmolten 40 g zure room een paar el paneermeel 3 el milde kaas, geraspt 1/2 tl zout 200 ml zure room ![]() Bereiding Borstel indien nodig de paddenstoelen schoon en snijd een klein stukje van de stelen af. Snijd de paddenstoelen in stukjes of plakjes en bak ze samen met de stukjes ui in wat boter tot ze hun vocht afgeven. Laat de paddenstoelen in een vergiet uitlekken of leg ze op een paar lagen keukenpapier. Schil de aardappels en snijd ze aan een kant in de lengte vlak zodat de niet omrollen tijdens de verdere bereiding. Hol de aardappels voorzichtig uit, bijvoorbeeld met een stevige theelepel. Kook ze eventueel van te voren kort. Bestrooi de binnenkant van de aardappels met zout en peper en vul ze vervolgens met het paddenstoelen-uienmengsel. Leg de aardappels op hun vlakke kant in een ovenschaal. Schenk er de boter over, schep er ca 3 eetlepels zure room op en bestrooi ze tenslotte licht met paneermeel. Bak de met paddenstoelen gevulde aardappels 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer 2 gevulde aardappels per persoon. Schep er een royale hoeveelheid zure room op (op de aardappels dus, niet de persoon (lol). In de herfst trekken tal van Russen de bossen in op zoek naar door de natuur geschonken paddenstoelen. De jaarlijks rijke oogst heeft tal van Russische paddenstoelenrecepten opgeleverd. De vergaarde paddenstoelen die niet meteen verwerkt kunnen worden, worden ingemaakt of gedroogd en bewaard voor de komende barre winterperiode.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|