R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
FAROFA
 bijgerecht, Brazilië

100 g boter
250 g bacon, in blokjes
2 uien, in stukjes gesneden
500 g grof gemalen cassavemeel (farinha de mandioca)
een beetje gedroogde oregano
zout en peper naar smaak
1/2 groene paprika
1/2 rode paprika
2 lente-uitjes, fijngesneden
3 eieren, licht geklopt


Bereiding


Smelt op middelhoog vuur de boter in een grote pan.
Voeg de ui en de bacon toe en bak ze tot ze mooi gebruind zijn (5 minuten).
Strooi er de cassavebloem, de oregano en zout en peper over.

Voeg de rode paprika, de groene paprika en de lente-ui toe.
Bak het geheel tot de farofa goudbruin kleurt (3 à 4 minuten).

Roer in een andere pan op laag vuur de eieren tot "scrambled eggs" (1 à 2 minuten). Voeg ze aan het cassavemengsel toe.

Serveer de farofa.


Info


Farofa is een bijgerecht bestaande uit licht in de pan gebakken cassave- of maismeel dat met verschillende andere ingrediënten gemixt wordt, bijvoorbeeld spek, stukjes lingüica, ui, banaan, stukjes vlees of zoals in dit recept scrambled eggs.

In plaats van rode en groene paprika kun je een halve kop gehakte groene of zwarte olijven toevoegen.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________