R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bijgerecht, Brazilië 100 g boter 250 g bacon, in blokjes 2 uien, in stukjes gesneden 500 g grof gemalen cassavemeel (farinha de mandioca) een beetje gedroogde oregano zout en peper naar smaak 1/2 groene paprika 1/2 rode paprika 2 lente-uitjes, fijngesneden 3 eieren, licht geklopt Bereiding Smelt op middelhoog vuur de boter in een grote pan. Voeg de ui en de bacon toe en bak ze tot ze mooi gebruind zijn (5 minuten). Strooi er de cassavebloem, de oregano en zout en peper over. Voeg de rode paprika, de groene paprika en de lente-ui toe. Bak het geheel tot de farofa goudbruin kleurt (3 à 4 minuten). Roer in een andere pan op laag vuur de eieren tot "scrambled eggs" (1 à 2 minuten). Voeg ze aan het cassavemengsel toe. Serveer de farofa. Farofa is een bijgerecht bestaande uit licht in de pan gebakken cassave- of maismeel dat met verschillende andere ingrediënten gemixt wordt, bijvoorbeeld spek, stukjes lingüica, ui, banaan, stukjes vlees of zoals in dit recept scrambled eggs. In plaats van rode en groene paprika kun je een halve kop gehakte groene of zwarte olijven toevoegen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |