R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ETON MESS
dessert, 4 à 6 p., Engeland

reeks 515 (141K)



3 eiwitten
175 g suiker
een snufje zout
500 g verse aardbeien óf 250 g aardbeien en 250 g frambozen
1 flinke el poedersuiker
500 ml slagroom
suiker naar smaak
1 vanillestokje

optioneel:
een dessertlepel balsamico-azijn of citroensap
geschaafde amandelen, geroosterd
blaadjes munt
citroensap


Bereiding


Verwarm de oven voor op 150 C.

Doe de eiwitten in een absoluut schone kom en mix ze tot er stijve pieken ontstaan. Je moet de schaal kunnen omkeren zonder dat het eiwit van plaats verandert.
Voeg terwijl je de eiwitten mixt een snufje zout toe en beetje bij beetje de suiker.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er hoopjes geklopt eiwit op.
Plaats het bakblik in het midden van de oven.
Draai na 1 uur de oven uit en laat de meringues in de oven minimaal 2 uur drogen.

Pureer de helft van de aardbeien.
Roer er de poedersuiker door.
Snijd de overige aardbeien in stukjes en doe ze in een kom. Voeg er (optioneel) balsamico of citroensap aan toe en laat die enige tijd intrekken.

Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit.
Klop de slagroom met een hoeveelheid suiker naar smaak en met het vanilleschraapsel lobbig.

Breek de meringues in stukjes en doe ze in een mengkom.
Voeg de stukjes aardbei toe en meng ze met de stukjes meringue.
Schep de slagroom door het mengsel.

Voeg de aardbeiensaus toe op een paar eetlepels na. Vouw de saus met een spatel door het geheel, het gaat om het marmereffect.
Schep de Eton mess op een mooie serveerschaal en verdeel er de rest van de aardbeiensaus over.

Decoreer het dessert (optioneel) met wat geroosterd amandelschaafsel en/of wat blaadjes frisse munt.
Direkt serveren.


Info


Meng de meringue, aardbeien(saus) en slagroom pas vlak voor het tijdstip waarop je het dessert wilt presenteren, zodat de meringue geen gelegenheid krijgt vocht op te zuigen.



reeks 515 (141K)




naar boven
  Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
_____________