![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 à 6 p., Engeland ![]() 3 eiwitten 175 g suiker een snufje zout 500 g verse aardbeien óf 250 g aardbeien en 250 g frambozen 1 flinke el poedersuiker 500 ml slagroom suiker naar smaak 1 vanillestokje optioneel: een dessertlepel balsamico-azijn of citroensap geschaafde amandelen, geroosterd blaadjes munt citroensap Bereiding Verwarm de oven voor op 150 C. Doe de eiwitten in een absoluut schone kom en mix ze tot er stijve pieken ontstaan. Je moet de schaal kunnen omkeren zonder dat het eiwit van plaats verandert. Voeg terwijl je de eiwitten mixt een snufje zout toe en beetje bij beetje de suiker. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep er hoopjes geklopt eiwit op. Plaats het bakblik in het midden van de oven. Draai na 1 uur de oven uit en laat de meringues in de oven minimaal 2 uur drogen. Pureer de helft van de aardbeien. Roer er de poedersuiker door. Snijd de overige aardbeien in stukjes en doe ze in een kom. Voeg er (optioneel) balsamico of citroensap aan toe en laat die enige tijd intrekken. Snijd het vanillestokje open en schraap er de zaadjes uit. Klop de slagroom met een hoeveelheid suiker naar smaak en met het vanilleschraapsel lobbig. Breek de meringues in stukjes en doe ze in een mengkom. Voeg de stukjes aardbei toe en meng ze met de stukjes meringue. Schep de slagroom door het mengsel. Voeg de aardbeiensaus toe op een paar eetlepels na. Vouw de saus met een spatel door het geheel, het gaat om het marmereffect. Schep de Eton mess op een mooie serveerschaal en verdeel er de rest van de aardbeiensaus over. Decoreer het dessert (optioneel) met wat geroosterd amandelschaafsel en/of wat blaadjes frisse munt. Direkt serveren.
Info
Meng de meringue, aardbeien(saus) en slagroom pas vlak voor het tijdstip waarop je het dessert wilt presenteren, zodat de meringue geen gelegenheid krijgt vocht op te zuigen. ![]() naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren _____________ |