R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 EPLESUPPE MED ENERBAER
appelsoep met jeneverbessen, 4 p., Noorwegen





1 el jeneverbessen
4 kardamomzaden, geplet
3 hele allspice-bessen (pimentbessen)
een klein kaneelstokje
een bosje verse peterselie
2 el olijfolie
3 kookappels, geschild en in stukjes gesneden
2 stengels bleekselderij
2 sjalotjes, in stukjes gesneden
een stukje (ongeveer 2 1/2 cm) verse gember, fijngesneden
1 l kippenbouillon
250 ml cider
250 ml room
zout en versgemalen peper
verse peterselie, fijngehakt

optioneel
5 el Armagnac


Bereiding


Doe de jeneverbessen, kardamomzaden, allspicebessen en het kaneelstokje in een stukje kaasdoek en bind het met keukengaren dicht.
Bind het bosje peterselie samen.

Verhit de olie in een soeppan en voeg de appels, bleekselderij, sjalotjes, gember en zout en peper toe.
Doe het deksel op de pan en bak de ingrediënten op matig vuur ca 10 minuten.

Voeg de bouillon, de cider, de specerijen en het bosje peterselie toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en laat de soep 40 minuten zachtjes koken.

Verwijder de specerijen en de peterselie.

Pureer de soep en giet die door een zeef in een schone pan.
Breng de soep weer op temperatuur maar laat ze niet meer koken.
Voeg de room en (optioneel) de Armagnac toe.
Proef de soep en breng die zonodig verder op smaak met zout en peper.

Garneer de soep met wat peterselie. Heet serveren.


Info


Kruidige fruitsoepen zijn populair in Noord-Europa. De appel-jeneverbessensoep is vooral voor Noorwegen karakteristiek.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________