|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ENSALADA DE REPOLLO CON PIÑA
6 à 8 p., Colombia 1 kleine kool, geschaafd/in fijne reepjes gesneden 1 verse ananas, eventueel ananas uit blik voor de dressing: 1 kop mayonnaise 1/2 kop crema de leche of (slag)room 5 el ananassap zout en versgemalen witte peper, naaar smaak Snijd de ananas van boven naar beneden doormidden. Snijd vervolgens de helften doormidden en snijd daaropvolgend de kwarten doormidden zodat je eindigt met 8 wiggen ananas. Snijd van iedere wig het harde deel van de kern weg en snijd daarna het vruchtvlees los van de schillen. Doe de schillen niet weg. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang daarbij in een kom het vrijkomend sap op. Knijp de schillen, die veel sap bevatten, uit boven de kom en gebruik dat sap voor de dressing. Meng voor de dressing in een kommetje de mayonmaise, de (slag)room en 5 eetlepels ananassap en voeg er zout en peper naar smaak aan toe. Woel met je handen de reepjes kool en de stukjes ananas door elkaar. Voeg de dressing toe en schep de salade om of woel die opnieuw door tot alle delen ervan met de dressing bedekt zijn. Je kunt de salade meteen serveren maar als je die in de koelkast eerst een uur op smaak laat komen, zal ze nog meer bevallen. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |