R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ENSALADA DE REPOLLO CON PIÑA

6 à 8 p., Colombia

1 kleine kool, geschaafd/in fijne reepjes gesneden
1 verse ananas, eventueel ananas uit blik

voor de dressing:
1 kop mayonnaise
1/2 kop crema de leche of (slag)room
5 el ananassap
zout en versgemalen witte peper, naaar smaak


Bereiding


Snijd de ananas van boven naar beneden doormidden. Snijd vervolgens de helften doormidden en snijd daaropvolgend de kwarten doormidden zodat je eindigt met 8 wiggen ananas. Snijd van iedere wig het harde deel van de kern weg en snijd daarna het vruchtvlees los van de schillen. Doe de schillen niet weg.

Snijd het vruchtvlees in stukjes. Vang daarbij in een kom het vrijkomend sap op.
Knijp de schillen, die veel sap bevatten, uit boven de kom en gebruik dat sap voor de dressing.

Meng voor de dressing in een kommetje de mayonmaise, de (slag)room en 5 eetlepels ananassap en voeg er zout en peper naar smaak aan toe.

Woel met je handen de reepjes kool en de stukjes ananas door elkaar.
Voeg de dressing toe en schep de salade om of woel die opnieuw door tot alle delen ervan met de dressing bedekt zijn. 

Je kunt de salade meteen serveren maar als je die in de koelkast eerst een uur op smaak laat komen, zal ze nog meer bevallen.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________