R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Braziliaanse kip-groentepastei., 6 à 8 p., Brazilië voor de vulling: 2 el olijfolie 2 middelgrote uien, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 2 tomaten, in stukjes gesneden 900 g kipfilet (borst), gekookt en in stukjes geplukt 1/2 kop groene olijven, gehakt 1 kop mais 1 kop doperwten 1 kop palmharten, in schijfjes gesneden 1 kop tomatensaus een paar druppels hete saus (tabasco) 2 koppen kippenbouillon 1 el bloem opgelost in 1/3 kop melk 1/2 kop peterselie, fijngehakt zout en peper naar smaak voor de korst: 5 koppen bloem 1 tl zout 3 eidooiers 1/4 à 1/2 kop koud water 340 g boter, in stukjes gesneden 1 eidooier, licht geklopt, voor het bestrijken Bereiding Voor de vulling. Verhit de olijfolie in een ruime sorteerpan en sauteer er de uien en knoflook in tot ze glazig zijn (2 minuten). Voeg de tomaten toe en bak ze een paar minuten mee. Voeg de plukken kip, de olijven, mais, erwten, palmharten, tomatensaus, en tabasco toe en breng ze onder een paar keer roeren op temperatuur. Voeg de bouillon en het melkbloemmengsel toe en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat onder veelvuldig roeren de meeste vloeistof verdampen (ca 10 minuten). Breng de vulling op smaak met zout en peper, roer er de peterselie dooren laat die vervolgens helemaal af koelen. Voor de korst. Meng de bloem en het zout in een grote kom. Roer er de eidooiers door. Voeg de blokjes boter toe en werk ze met je vingertoppen door de bloem tot het grof zand lijkt. Voeg water toe, één eetlepel tegelijk, en vorm van het kruim een samenhangend deeg. Wikkel er plastic folie om en leg het in de koelkast. Laat het deeg minimaal 20 minuten koelen. Verwarm de oven voor (175 C). Neem het deeg uit de koelkast. Leg 1/3 deel van het deeg terzijde en rol het overige 2/3 deel uit tot een cirkel van 30 cemtimeter. Leg de deegcirkel in een springvorm met een diameter van 22 1/2 cm. Zorg dat de strook die er over blijft voor de vorming van de rand/zijkant van de pie overal even breed is. De assemblage. Schep de vulling in de met deeg beklede springvorm en spreid die in een egale laag uit. Vouw het deel van de deegrand dat boven de vulling uitkomt over de vulling heen naar het midden toe en bestrijk de omgevouwen deegstrook met wat water. Rol het terzijde gelegde 1/3 deel deeg uit tot een cirkel met een diameter van 22 1/2 cm. en leg die boven op de vulling in de springvorm. Druk de rand van de deegcirkel voorzichtig aan zodat die zich aan de eronderliggende omgevouwn deegstrook hecht. Maak met een scherp mes en paar inkepingen in het "deksel" van de pie zodat de stoom die tijdens het bakken onstaat, ontsnappen kan. Bestrijk de pie tenslotte met losgeklopt eigeel en plaats die in de voorverwarmde oven. Bak de pie tot de korst goudgeel kleurt en de vulling door en door warm is(25 à 35 minuten). Laat de pie wat afkoelen voor je die serveert.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |