R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
EMPADÃO DE FRANGO
Braziliaanse kip-groentepastei., 6 à 8 p., Brazilië

voor de vulling:
2 el olijfolie
2 middelgrote uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 tomaten, in stukjes gesneden
900 g kipfilet (borst), gekookt en in stukjes geplukt
1/2 kop groene olijven, gehakt
1 kop mais
1 kop doperwten
1 kop palmharten, in schijfjes gesneden
1 kop tomatensaus
een paar druppels hete saus (tabasco)
2 koppen kippenbouillon
1 el bloem opgelost in 1/3 kop melk
1/2 kop peterselie, fijngehakt
zout en peper naar smaak

voor de korst:
5 koppen bloem
1 tl zout
3 eidooiers
1/4 à 1/2 kop koud water
340 g boter, in stukjes gesneden
1 eidooier, licht geklopt, voor het bestrijken


Bereiding


Voor de vulling.
Verhit de olijfolie in een ruime sorteerpan en sauteer er de uien en knoflook in tot ze glazig zijn (2 minuten).

Voeg de tomaten toe en bak ze een paar minuten mee.

Voeg de plukken kip, de olijven, mais, erwten, palmharten, tomatensaus, en tabasco toe en breng ze onder een paar keer roeren  op temperatuur.

Voeg de bouillon en het melkbloemmengsel toe en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat onder veelvuldig roeren de meeste vloeistof verdampen (ca 10 minuten).

Breng de vulling op smaak met zout en peper, roer er de peterselie dooren laat die vervolgens helemaal af koelen.

Voor de korst.
Meng de bloem en het zout in een grote kom.
Roer er de eidooiers door.
Voeg de blokjes boter toe en werk ze met je vingertoppen door de bloem tot het grof zand lijkt.

Voeg water toe, één eetlepel tegelijk, en vorm van het kruim een samenhangend deeg.
Wikkel er plastic folie om en leg het in de koelkast. Laat het deeg minimaal 20 minuten koelen.

Verwarm de oven voor (175 C).
Neem het deeg uit de koelkast. Leg 1/3 deel van het deeg terzijde en rol het overige 2/3 deel uit tot een cirkel van 30 cemtimeter.
Leg de deegcirkel in een springvorm met een diameter van 22 1/2 cm. Zorg dat de strook die er over blijft voor de vorming van de rand/zijkant van de pie overal even breed is.

De assemblage.
Schep de vulling in de met deeg beklede springvorm en spreid die in een egale laag uit.

Vouw het deel van de deegrand dat boven de vulling uitkomt over de vulling heen naar het midden toe en bestrijk de omgevouwen deegstrook met wat water.
Rol het terzijde gelegde 1/3 deel deeg uit tot een cirkel met een diameter van 22 1/2 cm. en leg die boven op de vulling in de springvorm. Druk de rand van de deegcirkel voorzichtig aan zodat die zich aan de eronderliggende omgevouwn deegstrook hecht.

Maak met een scherp mes en paar inkepingen in het "deksel" van de pie zodat de stoom die tijdens het bakken onstaat, ontsnappen kan.

Bestrijk de pie tenslotte met losgeklopt eigeel en plaats die in de voorverwarmde oven.
Bak de pie tot de korst goudgeel kleurt en de vulling door en door warm is(25 à 35 minuten).

Laat de pie wat afkoelen voor je die serveert.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________