|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
omelet, 4 p., Egypte 6 eieren 1 el bloem zout en peper 1 grote ui, fijngesneden 5 el olie 1/2 bosje peterselie, fijngesneden 1 tomaat, in stukjes 1/2 groene paprika, in stukjes Bereiding Zet de (oven)grill aan. Meng in een kom de eieren, het zout, de peper en de bloem. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en sauteer er de uisnippers in tot ze glazig zijn. Voeg de peterselie, de stukjes tomaat en paprika toe en bak ze op middelhoog vuur een minuut of 3. Neem de pan van het vuur en laat het groentenmengsel wat afkoelen. Roer het eimengsel door het groentenmengsel. Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de 3 resterende eetlepels olie. Giet als de olie flink heet is het ei-groentenmengsel in de pan. Beweeg de pan tot de bodem gelijkmatig met het mengsel bedekt is. Zet de pan als de onderkant van de eggah gaar is, 2 à 3 minuten onder de grill. Laat de bovenlaag stollen en goudbruin kleuren. Met een salade en pitabrood erbij heb je een complete maaltijd. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |