R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
EGGAH
omelet, 4 p., Egypte





6 eieren
1 el bloem
zout en peper
1 grote ui, fijngesneden
5 el olie
1/2 bosje peterselie, fijngesneden
1 tomaat, in stukjes
1/2 groene paprika, in stukjes


Bereiding


Zet de (oven)grill aan.

Meng in een kom de eieren, het zout, de peper en de bloem.

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en sauteer er de uisnippers in tot ze glazig zijn.
Voeg de peterselie, de stukjes tomaat en paprika toe en bak ze op middelhoog vuur een minuut of 3.

Neem de pan van het vuur en laat het groentenmengsel wat afkoelen.

Roer het eimengsel door het groentenmengsel.

Verhit in een koekenpan met anti-aanbaklaag de 3 resterende eetlepels olie.
Giet als de olie flink heet is het ei-groentenmengsel in de pan.
Beweeg de pan tot de bodem gelijkmatig met het mengsel bedekt is.
Zet de pan als de onderkant van de eggah gaar is, 2 à 3 minuten onder de grill.
Laat de bovenlaag stollen en goudbruin kleuren.


Info


Met een salade en pitabrood erbij heb je een complete maaltijd.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________