R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
karamelcrème, dessert, 4 p.
1 blik gezoete gecondenseerde melk Bereiding Je kunt op verschillende manieren zoete gecondenseerde melk "omtoveren" tot een rijke dulce de leche: in het blik, in een dubbele pan, in de magnetron, in de oven, in een snelkookpan en in een slow cooker. De gemakkelijkste en technisch eenvoudigste manier van bereiding is een blikje gecondenseerde melk openen, de inhoud in een steelpannetje doen, die nét aan de kook brengen en vervolgens onder voortdurend roeren zachtjes laten pruttelen tot de gecondenseerde melk tot een stroperige, donkere karamel is getransformeerd. Dulce de leche -letterlijke vertaald- "het zoet van melk" is bijzonder geliefd in Argentinië en andere Zuid-Amerikaanse landen. Je komt het tegen in allerlei soorten gebak, snoep en desserts, als dip voor fruit, over ijs, als smeersel op brood en pannekoeken.... het wordt zelfs over popcorn gegoten. Het bereiden van dulce de leche op basis van melk en suiker vraagt veel tijd (3 à 4 uur), tijd waarin je weinig anders kunt doen dan opletten en roeren. De karamelcrème wordt dan ook veel als kant en klaar-product in blikjes, potten of tubes gekocht. Het bereiden van dulce de leche op basis van gecondenseerde melk is echter een makkie. Als het een beetje meezit heb je met deze bereiding binnen 30 à 40 minuten een prachtige karamelcrème. Het is misschien wat saai minimaal een half uur door een pannetje roeren maar denk aan die heerlijke, wat decadente zoetigheid die daarna je deel zal zijn. De tijd zal voorbij vliegen!
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |