R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  
 
kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DULCE DE LECHE
karamelcrème, dessert, 4 p.






1 blik gezoete gecondenseerde melk


Bereiding

Je kunt op verschillende manieren zoete gecondenseerde melk "omtoveren" tot een rijke dulce de leche: in het blik, in een dubbele pan, in de magnetron, in de oven, in een snelkookpan en in een slow cooker.

De gemakkelijkste en technisch eenvoudigste manier van bereiding is een blikje gecondenseerde melk openen, de inhoud in een steelpannetje doen, die nét aan de kook brengen en vervolgens onder voortdurend roeren zachtjes laten pruttelen tot de gecondenseerde melk tot een stroperige, donkere karamel is getransformeerd.


Info


Dulce de leche -letterlijke vertaald- "het zoet van melk" is bijzonder geliefd in Argentinië en andere Zuid-Amerikaanse landen. Je komt het tegen in allerlei soorten gebak, snoep en desserts, als dip voor fruit, over ijs, als smeersel op brood en pannekoeken.... het wordt zelfs over popcorn gegoten.
Het bereiden van dulce de leche op basis van melk en suiker vraagt veel tijd (3 à 4 uur), tijd waarin je weinig anders kunt doen dan opletten en roeren. De karamelcrème wordt dan ook veel als kant en klaar-product in blikjes, potten of tubes gekocht.
Het bereiden van dulce de leche op basis van gecondenseerde melk is echter een makkie. Als het een beetje meezit heb je met deze bereiding binnen 30 à 40 minuten een prachtige karamelcrème. Het is misschien wat saai minimaal een half uur door een pannetje roeren maar denk aan die heerlijke, wat decadente zoetigheid die daarna je deel zal zijn. De tijd zal voorbij vliegen!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________