|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
noten en zadenmix, Egypte 1 kop (240 ml) pistache-noten 1 kop (240 ml) amandelen 1 el korianderzaad (heel) 1 el komijnzaad (heel) 1/2 kop (60 ml) sesamzaad 1/2 tl gedroogde tijm zout naar smaak eventueel: paprikapoeder kurkuma karweizaad marjoraan munt verder: brood olijfolie Bereiding Rooster de noten ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan of op een bakplaat in een op 175 C voorverwarmde oven. Schud de koekenpan of de bakplaat een paar keer tijdens het roosteren. Rooster vervolgens het sesamzaad in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig. Stop met roosteren als de zaadjes licht-goudbruin kleuren. Rooster dan het koriander- en het komijnzaad tot de zaadjes gaan ploppen. Laat de noten en zaden afkoelen. Doe de noten, het korianderzaad, het komijnzaad en de tijm in de foodprocessor en maal het mengsel tot het op broodkuim lijkt. Maal niet te lang want dan komt er olie vrij en wordt het mengsel vochtig. Voeg het sesamzaad toe en schep het kruim om. Voeg royaal zout toe. Serveer dukkah met geroosterd plat brood, bijvoorbeeld Turks brood of pitabroodjes, én olijfolie. Doop stukjes brood in de olijfolie en vervolgens in de dukkah. Dukkah is behalve een fantastische dip en appetizer een uitstekende topping voor (groene) salades. Misschien moet ik even waarschuwen voor dukkah want de dip wordt in diverse recepten verslavend lekker genoemd. De samenstelling van dukkah varieert enorm. Er zijn recepten met alléén hazelnoten, met hazelnoten gecombineerd met cashewnoten, met pistachenoten in combinatie met amandelen of in combinatie met amandelen en hazelnoten én er zijn recepten waarin zowel pistachenoten, cashewnoten, amandelen als hazelnoten voorkomen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |