R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DUKKAH
noten en zadenmix, Egypte





1 kop (240 ml) pistache-noten
1 kop (240 ml) amandelen
1 el korianderzaad (heel)
1 el komijnzaad (heel)
1/2 kop (60 ml) sesamzaad
1/2 tl gedroogde tijm
zout naar smaak

eventueel:
paprikapoeder
kurkuma
karweizaad
marjoraan
munt

verder:
brood
olijfolie


Bereiding


Rooster de noten ongeveer 5 minuten in een droge koekenpan of op een bakplaat in een op 175 C voorverwarmde oven. Schud de koekenpan of de bakplaat een paar keer tijdens het roosteren.

Rooster vervolgens het sesamzaad in een droge koekenpan. Schud de pan regelmatig. Stop met roosteren als de zaadjes licht-goudbruin kleuren.
Rooster dan het koriander- en het komijnzaad tot de zaadjes gaan ploppen.
Laat de noten en zaden afkoelen.

Doe de noten, het korianderzaad, het komijnzaad en de tijm in de foodprocessor en maal het mengsel tot het op broodkuim lijkt. Maal niet te lang want dan komt er olie vrij en wordt het mengsel vochtig.
Voeg het sesamzaad toe en schep het kruim om.
Voeg royaal zout toe.

Serveer dukkah met geroosterd plat brood, bijvoorbeeld Turks brood of pitabroodjes, én olijfolie. Doop stukjes brood in de olijfolie en vervolgens  in de dukkah.


Info


Dukkah is behalve een fantastische dip en appetizer een uitstekende topping voor (groene) salades.
Misschien moet ik even waarschuwen voor dukkah want de dip wordt in diverse recepten verslavend lekker genoemd.

De samenstelling van dukkah varieert enorm. Er zijn recepten met alléén hazelnoten, met hazelnoten gecombineerd met cashewnoten, met pistachenoten in combinatie met amandelen of in combinatie met amandelen en hazelnoten én er zijn recepten waarin zowel pistachenoten, cashewnoten, amandelen als hazelnoten voorkomen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________