R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
DOCE DE LEITE MAISPANNENKOEKJES MET BACON
ontbijt, 4 p., Brazilië






120 g fijne maizena of polenta
90 g bloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl bakzout
1/2 tl zeezout
3 dl karnemelk
3 el fijne suiker
2 grote eieren
doce de leite
8 plakken gerookte bacon
boter voor het bakken


Bereiding


Grill de plakken bacon goudbruin en knapperig. Houd ze warm.

Klop de eieren los, giet er de karnemelk bij en klop ze samen.

Doe de bloem, maizena, suiker, bakpoeder, bakzout en zeezout in een flinke kom. Meng ze en maak een holte midden in het mengsel.

Giet het ei-karnemelkmengsel in de holte. Roer vanuit het midden de ingrediënten door elkaar. Roer tot je een glad beslag hebt.

Smelt een flinke klont boter in een ruime koekenpan en bak er meerdere pannenkoekjes tegelijk in. Giet voor een pannenkoekje 2 eetlepels beslag in de pan. Bak het pannenkoekje tot er aan de rand belletjes ontstaan (ca 2 minuten), keer het dan om en bak de andere kant (1 à 2 minuten).

Stapel de pannenkoekjes op warme borden, schenk er zichzaggend per bord ca 1 eetlepel doce de leite over en leg er een paar plakjes bacon op.


Info


In volle boter gebakken koolhydraatrijke maispannenkoeken verrijkt met zoute bacon en suikerzoete karamel en dat op de vroege morgen...... dit moet een guilty pleasure zijn.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________