![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
DOBLADITAS
Chileense broodjes, 8 stuks
![]() 4 koppen tarwebloem 1 tl zout 2 tl bakpoeder 1/2 kop melk 1 kop boter, gesmolten 3 el boter, gesmolten Bereiding Verwarm de oven voor op 225 C. Vet een bakplaat in of bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een ruime kom de bloem, het zout, het bakpoeder, de melk en 1 kop gesmolten boter. Stort de massa op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot je een egaal en elastisch deeg hebt. Rol het deeg uit tot het een dikte heeft van circa 3 mm en snijd het in rondjes van 20 centimeter doorsnee. Bestrijk de rondjes met de rest van de gesmolten boter. Vouw ieder rondje dubbel (halve maan) en vouw iedere helft ook weer dubbel, zodat je kwarten krijgt bestaande uit 4 lagen. Druk de lagen wat aan zodat ze aan elkaar blijven "plakken". Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Serveer de broodjes warm. De broodjes smaken het best als ze warm - zo uit de oven- gegeten worden of wanneer je ze later roostert. Voeg als het deeg moeilijk te kneden is een beetje melk toe. Hoewel dobladitos broodjes genoemd worden, doen ze qua smaak eerder aan scones denken en qua consistentie eerder aan een stevige zanddeegkoek. Om ze wat luchtiger te krijgen kun je beter (droge) gist gebruiken in plaats van bakpoeder en het deeg eerst eens goed laten rijzen nadat je het gekneed hebt. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |