I N T R O D U C T I E I N T R O D U C T I E I N T R O D U C T I E I |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
I N T R O D U C T I E I N T R O D U C T I E I N T R O D U C T I E I |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Ik heb nooit enige culinaire scholing genoten. Mijn passie voor koken is er echter niet minder om. Ik ben bovendien nieuwsgierig en kijk graag over de grenzen. Wat eten mensen, gewone mensen zoals u en ik, zoal in het dagelijks leven, zij het in Ohio, IJsland, Kazachstan of Lutjebroek. De recepten die je aantreft op receptengalerie komen dan ook uit alle windstreken. Dat betekent overigens niet dat ze zomaar komen aanwaaien. Met boeken en internetsites als belangrijke bronnen besteed ik veel tijd aan het bekijken en vergelijken van recepten voor een bepaald gerecht en stel op basis daarvan een naar mijn idee zo authentiek mogelijk recept op. Zo'n recept test ik uit en pas ik zonodig aan. Een vast attribuut op mijn aanrecht is een fototoestel, want we eten ook met onze ogen. Ik probeer de gerechten er aantrekkelijk uit te laten zien maar vermijd daarbij de fratsen van "fine dining". Ook trends zijn aan mij niet besteed. Ik ga voor een eenvoudige maar hopelijk uitnodigende presentatie. Ga mee op reis. Eet "Garides Saganaki" met de Grieken, "Adobong manok" met de Philipino's, "Panquecas" met de Brazilianen, "Poulet Yassa" met de Senegalezen, "Inlagda rodbetor" met de Zweden, "Sopa de chile verde" met de Mexicanen, "Mish-Mash" met de Bulgaren, "Baked red snapper" met de Australiërs, "Tapas" met de Spanjaarden, "Vlaamse karbonades" met de Belgen, "Bobotie" met de Zuid-Afrikanen, "Colcannon" met de Ieren, "Mississippi-mudpie" met de Amerikanen en "Andijviestamppot" met de Nederlanders.... Er wachten veel verrassingen! Stuit je op onduidelijkheden, "dode" links, vergissingen of fouten, mail me dan s'il vous plait. Reacties op een bepaald recept of de site zelf zijn eveneens welkom.
Uw gastheer
Mijn grootste fan en onvermoeibare sous-chef: ![]() Altijd aanwezig ruimt zij voor mij keurig alles op wat ik knoei of laat vallen. Ze is inmiddels internationaal geörienteerd, is dol op curries, sperziebonen, olijven en aardbeien, exotische vlees- en visgerechten. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |