|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
DERUNY
aardappelpannenkoekjes., Oekraïne
6 aardappels, geschild en geraspt 1 grote ui, geraspt 2 el bloem 2 eieren 2 tl zout 3/4 tl zwarte peper 2 1/2 dl zure room 120 ml (slag)room plantaardige olie optioneel: ingemaakte vruchten of jam bereiding In verschillende recepten wordt gevraagd de geraspte aardappels, geraspte ui, bloem, eieren, zout en peper in de blender of foodprocessor te pureren. In andere recepten wordt alleen gevraagd deze ingrediënten te mengen. Wil je een fijne structuur, pureer de ingrediënten dan. Heeft een grovere structuur je voorkeur, houd het dan bij mengen. Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan. Schep verschillende "hoopjes" beslag ter grootte van een flinke eetlepel in de pan en druk ze met de bolle kant van de lepel wat plat. Bak ze tot ze aan één kant mooi gebruind zijn en draai ze dan om. Bak de andere kanten eveneens goudbruin. Laat de aardappelpannenkoekjes even uitlekken op keukenpapier en houd ze vervolgens warm in de oven. Ga door met bakken.. Meng de zure room en de slagroom. Serveer de aardappelpannenkoekjes met een flinke schep roommengsel. In Oekraiense huishoudens wordt behalve room ook vaak een "dollop" jam of ingemaakte vruchten toegevoegd. Deze pannenkoekjes zijn zowat dagelijkse kost in Oekraine. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |