R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DERUNY

aardappelpannenkoekjes., Oekraïne


6 aardappels, geschild en geraspt
1 grote ui, geraspt
2 el bloem
2 eieren
2 tl zout
3/4 tl zwarte peper
2 1/2 dl zure room
120 ml (slag)room
plantaardige olie

optioneel:
ingemaakte vruchten of jam


bereiding

In verschillende recepten wordt gevraagd de geraspte aardappels, geraspte ui, bloem, eieren, zout en peper in de blender of foodprocessor te pureren. In andere recepten wordt alleen gevraagd deze ingrediënten te mengen.
Wil je een fijne structuur, pureer de ingrediënten dan. Heeft een grovere structuur je voorkeur, houd het dan bij mengen.
 
Verhit een paar eetlepels olie in een koekenpan.
Schep verschillende "hoopjes" beslag ter grootte van een flinke eetlepel in de pan en druk ze met de bolle kant van de lepel wat plat. Bak ze tot ze aan één kant mooi gebruind zijn en draai ze dan om. Bak de andere kanten eveneens goudbruin.
Laat de aardappelpannenkoekjes even uitlekken op keukenpapier en houd ze vervolgens warm in de oven. Ga door met bakken..

Meng de zure room en de slagroom. Serveer de aardappelpannenkoekjes met een flinke schep roommengsel.

In Oekraiense huishoudens wordt behalve room ook vaak een "dollop" jam of ingemaakte vruchten toegevoegd.


Info


Deze pannenkoekjes zijn zowat dagelijkse kost in Oekraine.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________