![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kip met walnoten, 6 p., Saoedi-Arabië ![]() 1.8 k kip 4 middelgrote uien 4 middelgrote wortels 3/4 kop verse peterselie, gehakt 1/2 kop verse koriander, gehakt zout en peper 1 kop walnoten, fijngehakt 2 el paprika 4 el boter 1 tl kaneel 1/2 tl kruidnagel (gemalen) 2 tl baharat 3 laurierblaadjes Bereiding Doe de stukken kip in een pan en giet er zoveel water bij dat het vlees half onderstaat. Voeg de helft van de gehakte ui, de wortels, 1/4 kop peterselie, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Laat de kip circa 45 minuten garen. Neem de stukken kip uit de pan en pluk het vlees van de botten. Snijd het vlees in eetbare stukken. Terzijde zetten. Zeef de kippenbouillon. Terzijde zetten. Meng de walnoten met de paprika. Terzijde zetten. Bruin de stukken kippen in de boter. Voeg de rest van de uien, de kippenbouillon, de kaneel, kruidnagel, baharat en de laurierblaadjes toe. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Plaats het deksel op de pan en laat de inhoud op laag vuur 40 minuten sudderen. Verwijder de laurierblaadjes en schep het gerecht op een serveerschaal. Garneer dawaj ma jawz met de walnoten-paprikamix en strooi er de rest van de peterselie en koriander over. Serveer er rijst en pitabrood bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|