R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DAJAJ MA JAWZ
kip met walnoten, 6 p., Saoedi-Arabië




1.8 k kip
4 middelgrote uien
4 middelgrote wortels
3/4 kop verse peterselie, gehakt
1/2 kop verse koriander, gehakt
zout en peper
1 kop walnoten, fijngehakt
2 el paprika
4 el boter
1 tl kaneel
1/2 tl kruidnagel (gemalen)
2 tl baharat
3 laurierblaadjes


Bereiding


Doe de stukken kip in een pan en giet er zoveel water bij dat het vlees half onderstaat.
Voeg de helft van de gehakte ui, de wortels, 1/4 kop peterselie, zout en peper toe.
Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Laat de kip circa 45 minuten garen.

Neem de stukken kip uit de pan en pluk het vlees van de botten.
Snijd het vlees in eetbare stukken. Terzijde zetten.
Zeef de kippenbouillon. Terzijde zetten.

Meng de walnoten met de paprika. Terzijde zetten.

Bruin de stukken kippen in de boter. Voeg de rest van de uien, de kippenbouillon, de kaneel, kruidnagel, baharat en de laurierblaadjes toe.
Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur. Plaats het deksel op de pan en laat de inhoud op laag vuur 40 minuten sudderen.

Verwijder de laurierblaadjes en schep het gerecht op een serveerschaal. 
Garneer dawaj ma jawz met de walnoten-paprikamix en strooi er de rest van de peterselie en koriander over.

Serveer er rijst en pitabrood bij.


Info


 

 

 

 

 



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________