R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bief rendang, 4 p., Indonesië 100 g sjalotten 2 tenen knoflook 10 gedroogde rode chilipepers 3 1/2 schijfje verse gemberwortel 3 1/2 stengel citroengras, fijngehakt 1 1/4 tl korianderzaad 1 1/4 tl venkelzaad 1 1/4 tl komijnzaad 1 hele nootmuskaat olie 400 g runderstoofvlees, in blokjes 1 el witte suiker 1 1/3 kop stukjes kokosnoot 3 à 4 kruidnagels 2/3 deel van een kaneelstokje 1 kop en 2 el kokosmelk 1/2 kop en 1 el water zout naar smaak Bereiding Rooster, terwijl je voortdurend roert, de kokos in een droge wok goudbruin. Terzijde zetten en af laten koelen. Maal (foodprocessor) de sjalotten, knoflook, gember en citroengras tot een dikke pasta. Vijzel het koriander-, venkel- en komijnzaad fijn en rasp de nootmuskaat. Verhit een beetje olie in een wok en bak er een paar minuten de sjalottenpasta in. Voeg de gemalen koriander, venkel, komijn en nootmuskaat toe en bak ze onder voortdurend roeren 3 à 4 minuten mee. Voeg de blokjes vlees toe en bak ze op middelhoge temperatuur tot ze licht gebruind zijn (3 à 4 minuten). Voeg de suiker, kokos, kruidnagels, het kaneelstokje, de kokosmelk en het water toe en breng de inhoud van de pan aan de kook. Draai het vuur laag. Laat het geheel sudderen tot het vlees goed gaar is en het meeste vocht is verdampt (ca 1uur). Voeg zout naar smaak toe.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |