R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________

 DAGING RENDANG
bief rendang, 4 p., Indonesië





100 g sjalotten
2 tenen knoflook
10 gedroogde rode chilipepers
3 1/2 schijfje verse gemberwortel
3 1/2 stengel citroengras, fijngehakt
1 1/4 tl korianderzaad
1 1/4 tl venkelzaad
1 1/4 tl komijnzaad
1 hele nootmuskaat
olie
400 g runderstoofvlees, in blokjes
1 el witte suiker
1 1/3 kop stukjes kokosnoot
3 à 4 kruidnagels
2/3 deel van een kaneelstokje
1 kop en 2 el kokosmelk
1/2 kop en 1 el water
zout naar smaak


Bereiding


Rooster, terwijl je voortdurend roert, de kokos in een droge wok goudbruin. Terzijde zetten en af laten koelen.

Maal (foodprocessor) de sjalotten, knoflook, gember en citroengras tot een dikke pasta.
Vijzel het koriander-, venkel- en komijnzaad fijn en rasp de nootmuskaat.

Verhit een beetje olie in een wok en bak er een paar minuten de sjalottenpasta in.
Voeg de gemalen koriander, venkel, komijn en nootmuskaat toe en bak ze onder voortdurend roeren 3 à 4 minuten mee.

Voeg de blokjes vlees toe en bak ze op middelhoge temperatuur tot ze licht gebruind zijn (3 à 4 minuten).
Voeg de suiker, kokos, kruidnagels, het kaneelstokje, de kokosmelk en het water toe en breng de inhoud van de pan aan de kook.
Draai het vuur laag.
Laat het geheel sudderen tot het vlees goed gaar is en het meeste vocht is verdampt (ca 1uur).

Voeg zout naar smaak toe.


Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________