R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CUBAANSE VARKENSHAAS
hoofdgerecht, 4 p., Cuba





600 g varkenshaas
1/4 kop (60 ml) versgeperst sinaasappelsap
1/4 kop (60 ml) versgeperst grapefruitsap, eventueel limoensap
2 el koriander, fijngehakt
1 tl komijn
1 tl gedroogde oregano
2 tenen knoflook, geperst
1 tl zout
1/2 tl versgemalen zwarte peper
1/2 tl rode pepervlokken

optioneel:
1/2 laurierblad, verkruimeld
1/2 middelgrote Spaanse ui, fijngesneden


Bereiding


Doe alle ingrediënten -behalve de varkenshaas- in een kom en meng ze.

Doe het mengsel en de varkenshaas in een stevige, afsluitbare plastic zak.

Laat het vlees in de koelkast zeker een paar uur marineren. Draai de zak halverwege een keer om.

Grill de varkenshaas tot die gebruind is en en van binnen nog net wat lichtroze (vlees termometer 70 à 75 C ).

Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 3 à 5 minuten rusten.

Snijd het vlees licht diagonaal in plakken.

Serveer er een witte rijst- en zwarte bonensalade bij.


Info


Indien gewenst kun je de helft van het grapefruit- of limoensap vervangen door rum (1/8 kop).




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________