|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p., Cuba 600 g varkenshaas 1/4 kop (60 ml) versgeperst sinaasappelsap 1/4 kop (60 ml) versgeperst grapefruitsap, eventueel limoensap 2 el koriander, fijngehakt 1 tl komijn 1 tl gedroogde oregano 2 tenen knoflook, geperst 1 tl zout 1/2 tl versgemalen zwarte peper 1/2 tl rode pepervlokken optioneel: 1/2 laurierblad, verkruimeld 1/2 middelgrote Spaanse ui, fijngesneden Bereiding Doe alle ingrediënten -behalve de varkenshaas- in een kom en meng ze. Doe het mengsel en de varkenshaas in een stevige, afsluitbare plastic zak. Laat het vlees in de koelkast zeker een paar uur marineren. Draai de zak halverwege een keer om. Grill de varkenshaas tot die gebruind is en en van binnen nog net wat lichtroze (vlees termometer 70 à 75 C ). Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 3 à 5 minuten rusten. Snijd het vlees licht diagonaal in plakken. Serveer er een witte rijst- en zwarte bonensalade bij. Indien gewenst kun je de helft van het grapefruit- of limoensap vervangen door rum (1/8 kop).
naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |