|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 4 p., Thailand voor het beslag: 2 eieren 125 ml kokosmelk 2 dl melk 100 g bloem een beetje zout 1 el suiker 15 boter, gesmolten voor de vulling: 2 papaya's 3 passievruchten het sap van 1 limoen 2 el poedersuiker voor het bakken: plantaardige olie voor de garnering: poedersuiker Bereiding Doe de eieren, kokosmelk en melk in een kom en klop ze flink. Meng de bloem, het zout en de suiker in een andere kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg terijl je klopt geleidelijk het ei-melkmengsel toe. Klop tot het beslag mooi egaal is. Roer er de gesmolten boter door. Schil de papaya's, halveer de vruchten en schep er het zaad uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een kom. Snijd de passievruchten doormidden, lepel er de pulp en zaadjes uit en voeg die toe aan de kom met papayablokjes. Voeg het limoensap en de poedersuiker toe en schep het geheel voorzichtig om. Verhit een koekenpan met een doorsnee van 20centimeter of wat meer. Bestrijk de bodem met wat olie. Giet zoveel beslag in de pan als nodig is om het over de hele bodem uit te kunnen laten vloeien. Bak beide zijden van de crepes bruin. Stapel ze op een bord en houd ze bedekt met aluminiumfolie. Neem een crepe van het stapeltje. Verdeel wat vulling over een helft van de crepe. Vouw de niet bedekte helf over de helft met de vulling. Vouw de crepe nog een keer om zodat die een kwartvorm krijgt. Ga zo door. Bestuif de crepes met poedersuiker en garneer ze met wat papayazaadjes. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |