R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 CRÈPES MET PAPAYA EN PASSIEVRUCHT
dessert, 4 p., Thailand





voor het beslag:
2 eieren
125 ml kokosmelk
2 dl melk
100 g bloem
een beetje zout
1 el suiker
15 boter, gesmolten

voor de vulling:
2 papaya's
3 passievruchten
het sap van 1 limoen
2 el poedersuiker

voor het bakken:
plantaardige olie

voor de garnering:
poedersuiker


Bereiding


Doe de eieren, kokosmelk en melk in een kom en klop ze flink.

Meng de bloem, het zout en de suiker in een andere kom.
Maak een kuiltje in het midden en voeg terijl je klopt geleidelijk het ei-melkmengsel toe. Klop tot het beslag mooi egaal is.
Roer er de gesmolten boter door.

Schil de papaya's, halveer de vruchten en schep er het zaad uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe ze in een kom.

Snijd de passievruchten doormidden, lepel er de pulp en zaadjes uit en voeg die toe aan de kom met papayablokjes.
Voeg het limoensap en de poedersuiker toe en schep het geheel voorzichtig om.

Verhit een koekenpan met een doorsnee van 20centimeter of wat meer. Bestrijk de bodem met wat olie.

Giet zoveel beslag in de pan als nodig is om het over de hele bodem uit te kunnen laten vloeien.
Bak beide zijden van de crepes bruin. Stapel ze op een bord en houd ze  bedekt met aluminiumfolie.

Neem een crepe van het stapeltje.
Verdeel wat vulling over een helft van de crepe. Vouw de niet bedekte helf over de helft met de vulling. Vouw de crepe nog een keer om zodat die een kwartvorm krijgt. Ga zo door.

Bestuif de crepes met poedersuiker en garneer ze met wat papayazaadjes. 



Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________