![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Caraïben, 6 p 900 à 1000 g snapperfilet, in repen van 2 1/2 cm gesneden 2 el viskruiden of peper en zout naar smaak 2 el malt(mout)azijn bloem olie voor de saus: 2 el plantaardige olie 1 el boter of margarine 1 ui, fijngehakt 275 g verse tomaten, ontveld en fijngehakt 2 tenen knoflook, geperst 2 takjes verse tijm 600 ml visbouillon of water 2 1/2 tl gemalen kaneel 1 verse, hete chilipeper 1 rode paprika, in stukjes gesneden 1 groene paprika, in stukjes gesneden zout voor de garnering: takjes verse oregano Bereiding Doe de stukken vis met de viskruiden of peper en zout én de azijn in een kom. Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. laat de vis minimaal 2 uur marineren. Doe wat bloem op een bord en haal er de repen vis aan alle kanten door. Schud overtollige bloem af. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak er de visrepen in tot ze aan alle kanten goudbruin zijn (ca 5 minuten). Draai de repen vis voorzichtig om, zodat ze niet uiteenvallen. De vis hoeft niet helemaal gaar te zijn, ze gaart nog verder in de saus. Verhit de olie en margarine in een koekenpan en roerbak er de ui 5 minuten in. Voeg de tomaten, de knoflook en de takjes tijm toe en laat de saus nog vijf minuten pruttelen. Voeg vervolgens de bouillon of het water, het kaneelpoeder en de chilipeper toe en breng het geheel op temperatuur. Voeg de stukken vis en de in stukjes gesneden paprika's toe. Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de vis gaar is en de bouillon met toebehoren een dikke saus is geworden. Breng de saus op smaak met zout. Serveer het gerecht met wat verse oregano als garnering.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |