R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CREOOLSE VISSTOOFPOT
Caraïben, 6 p

900 à 1000 g snapperfilet, in repen van 2 1/2 cm gesneden
2 el viskruiden of peper en zout naar smaak
2 el malt(mout)azijn
bloem
olie

voor de saus:
2 el plantaardige olie
1 el boter of margarine
1 ui, fijngehakt
275 g verse tomaten, ontveld en fijngehakt
2 tenen knoflook, geperst
2 takjes verse tijm
600 ml visbouillon of water
2 1/2 tl gemalen kaneel
1 verse, hete chilipeper
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 groene paprika, in stukjes gesneden
zout

voor de garnering:
takjes verse oregano


Bereiding


Doe de stukken vis met de viskruiden of peper en zout én de azijn in een kom.
Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. laat de vis minimaal 2 uur marineren.

Doe wat bloem op een bord en haal er de repen vis aan alle kanten door. Schud overtollige bloem af.

Verhit wat olie in een ruime koekenpan en bak er de visrepen in tot ze aan alle kanten goudbruin zijn (ca 5 minuten).
Draai de repen vis voorzichtig om, zodat ze niet uiteenvallen.
De vis hoeft niet helemaal gaar te zijn, ze gaart nog verder in de saus.

Verhit de olie en margarine in een koekenpan en roerbak er de ui 5 minuten in.
Voeg de tomaten, de knoflook en de takjes tijm toe en laat de saus nog vijf minuten pruttelen.
Voeg vervolgens de bouillon of het water, het kaneelpoeder en de chilipeper toe en breng het geheel op temperatuur.

Voeg de stukken vis en de in stukjes gesneden paprika's toe.
Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de vis gaar is en de bouillon met toebehoren een dikke saus is geworden.
Breng de saus op smaak met zout.
Serveer het gerecht met wat verse oregano als garnering.


Info












Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________