![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 à 6 p, Caraïben ![]() 1 k kippendijvlees 1 ui, in stukjes gesneden 3 tenen knoflook, geperst 300 ml passata 4 el barbecuesaus (zie info) 1 el worchestersaus 2 el ketjap 1 rode peper met zaadjes, fijngehakt 2 el bruine suiker 100 ml bier zout en peper, naar smaak verder (optioneel): 100 g (gemengde) rozijnen 100 ml bruine rum ![]() Bereiding Verwarm de oven voor (150 C). Neem een kookpan mét deksel en doe er alle ingrediënten in behalve het kippendijvlees en roer ze door elkaar. Breng het mengsel aan de kook. Voeg het kippendijvlees toe en roer het door het"saus". Draai als het de saus weer aan de kook komt, het vuur laag. Zet het deksel op de pan en lstoof het kippenvlees tot het volkomen zacht en gaar is (circa 2 uur). Neem het kippenvlees uit de pan en en trek het met 2 vorken uit elkaar. Roer een deel van de saus door de pulled chicken. Voeg voor een echt Caraibisch accent (optioneel) rumrozijnen aan de pulled chicken toe. Verhit terwijl de kip gaart 100 ml rum in een pannetje. Voeg de rozijnen aan de warme rum toe toe. Neem het pannetje van het vuur en laat de rozijnen wellen tot ze de rum grotendeels geabsorbeerd hebben. Schep de rozijnen door pulled chicken. Serveer er een salade bij, bijvoorbeeld witte kool-kokossalade en een puree, bijvoorbeeld aardappel-palmhartenpuree Barbecuesaus zelf maken? Klik hier voor het recept.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |