R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R    I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
 CREOOLSE PULLED CHICKEN
hoofdgerecht, 4 à 6 p, Caraïben





1 k kippendijvlees
1 ui, in stukjes gesneden
3 tenen knoflook, geperst
300 ml passata
4 el barbecuesaus (zie info)
1 el worchestersaus
2 el ketjap
1 rode peper met zaadjes, fijngehakt
2 el bruine suiker
100 ml bier
zout en peper, naar smaak

verder (optioneel):
100 g (gemengde) rozijnen
 100 ml bruine rum






Bereiding


Verwarm de oven voor (150 C).

Neem een kookpan mét deksel en doe er alle ingrediënten in behalve het kippendijvlees en roer ze door elkaar.

Breng het mengsel aan de kook.
Voeg het kippendijvlees toe en roer het door het"saus".
Draai als het de saus weer aan de kook komt, het vuur laag.
Zet het deksel op de pan en lstoof het kippenvlees tot het volkomen zacht en gaar is (circa 2 uur).

Neem het kippenvlees uit de pan en en trek het met 2 vorken uit elkaar.
Roer een deel van de saus door de pulled chicken.

Voeg voor een echt Caraibisch accent (optioneel) rumrozijnen aan de pulled chicken toe.
Verhit terwijl de kip gaart 100 ml rum in een  pannetje. Voeg de rozijnen aan de warme rum toe toe. Neem het pannetje van het vuur en laat de rozijnen wellen tot ze de rum grotendeels geabsorbeerd hebben.
Schep de rozijnen door pulled chicken.

Serveer er een salade bij, bijvoorbeeld witte kool-kokossalade en een puree, bijvoorbeeld aardappel-palmhartenpuree


Info


Barbecuesaus zelf maken? Klik hier voor het recept.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________