R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CREME DE PAPAYA
dessert, 2 p., Brazilië





 1 grote rijpe papaya
een paar bolletjes vanille-roomijs
2 el crème de cassis (zie Info)
een paar takjes munt


Bereiding


Schil de papaya, snijd die in de lengte doormidden en verwijder de zaden.

Snijd het papayavruchtvlees in stukken. Doe ze in de blender met het roomijs en de crème de cassis.
 Blend het geheel tot een egale substantie en schenk die in glazen, dessertschaaltjes of coupes.

Garneer met enkele blaadjes munt.


Info


Creme de papaya is een bijzonder populair dessert in Brazilië. De "Miami herald" beoordeelde het in 2009 als één van de beste zomerdesserts ter wereld. Wie ben ik om dat te betwijfelen. Het is in ieder geval één van de gemakkelijkst te bereiden zomerdesserts en dat is mooi meegenomen op een snikhete dag.

Vervang voor kinderen de crème de cassis door  cassissiroop.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________