R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 2 p., Brazilië 1 grote rijpe papaya een paar bolletjes vanille-roomijs 2 el crème de cassis (zie Info) een paar takjes munt Bereiding Schil de papaya, snijd die in de lengte doormidden en verwijder de zaden. Snijd het papayavruchtvlees in stukken. Doe ze in de blender met het roomijs en de crème de cassis. Blend het geheel tot een egale substantie en schenk die in glazen, dessertschaaltjes of coupes. Garneer met enkele blaadjes munt. Creme de papaya is een bijzonder populair dessert in Brazilië. De "Miami herald" beoordeelde het in 2009 als één van de beste zomerdesserts ter wereld. Wie ben ik om dat te betwijfelen. Het is in ieder geval één van de gemakkelijkst te bereiden zomerdesserts en dat is mooi meegenomen op een snikhete dag. Vervang voor kinderen de crème de cassis door cassissiroop.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |